• Histiocytosis

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Mi az a histiocytosis? A neten nem találok róla semmit! Előre köszönöm válaszát!

        WEBBeteg szakértő válasza a histiocytosis témában

        Tisztelt Kérdező!

        A histiocytosis egyes az immunrendszer működésében résztvevő sejtek kóros felszaporodását jelenti, főleg a tüdőben és a csontokban. Többnyire 1-15 éves gyermekeket érintő megbetegedés. A pontos okát nem ismerjük.

        Ú.n granulómás (gümős) megbetegedésről van szó, melyek nem daganatos elváltozások. Egyes fajtáikban spontán visszafejlődést is leírtak. Attól függően, hogy hány szervben jelennek meg, más-más kezelést igényel( sebészi kimetszés, szteroid helyileg, sugárkezelés, kemoterápia).

        Dr. Jóna Angelika


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2008-08-26 13:20:39; Megválaszolva: 2011. augusztus 04., 13:32

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Körülbelül 2 hete nehezen veszem a levegőt és a mellkasom is szorít néha. Az lenne a kérdésem,hogy mi okozhatja ezt? Köszönöm!

      • Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés