Köpetürítés

Tisztelt Doktor Nő! Olyan kérdéssel fordulnék Önhöz, hogy már elég rég óta minden reggel ilyen kis zselés golyó szerü kis valamiket köhögök fel , amik átlátszó vagy barna színűek . Ezt voltam anno ki vizsgáltatni azt mondtak a dohányzástól van , de amúgy minden rendben. Egy hónapja kb ez a zseles golyó kinézetű köpet nagyon halvány rózsaszín volt.de csak akkor egyszer fordult elő , és mivel terhes vagyok (9hetes) így nem ajánlott a háziorvos semmi vizsgálatot , mert árthat a babának , és hogy valószínű csak valami banális dolog az egész . Azóta nem is volt ilyen színű a köpetem, máig. Ma is ugyan olyan nagyon halvány rózsaszín volt az egy kis zselé darab , de ez kb ilyen 1-2mm-es az egész kis zseles valami . Jelenthet ez valami rosszat? Vagy valóban banális az egész? Már szinte alig dohányzom , próbálom teljesen elhagyni ugye a terhesség miatt. Más tunetem nincs , talán még egy kis nehéz légzés neha , de azt rá fogom a pánik betegségre , valamint sok a savam is es hogy biztos attól . Előre is köszönöm a segítséget!

Dr. Hangonyi Csilla válasza rózsaszín köpet ürítés témában

Kedves Kérdező!

A dohányos embereknél a köpet ürítés gyakori tünet, a tüdő próbál megszabadulni a lerakódott káros anyagoktól. Terhesség idején kisebb nyálkahártya vérzések előfordulnak ( pl. fogíny vérzés) így panaszait okozhatja ez a jelenség. Természetesen a dohányzás a legrosszabb amit gyermeke egészsége ellen tehet!. Amennyiben tünetei fokozódnak, forduljon tüdőgyógyászhoz!

Üdvözlettel:

Kérdés: 2022. augusztus 29., 14:22 ;Megválaszolva: 2022. augusztus 30., 07:08
Kérdések és válaszok: Légzőszervi megbetegedések
Mellkasröntgen eredménye
Tisztelt Doktornő! A mellkasröntgen elkészült leletén az alábbi diagnózis olvasható: "A tüdők fokozott légtartalmúak, Infrahilarisan jobb...
Spirometria vizsgálat
Tiszteletem Dr. Nő Én ma voltam Spiro vizsgálaton FVC. 97% FEV1: 70% PEF 91% jelenleg 176cm /114kg vagyok. Ön szerint ez milyen eredmény? Sajnos nagyon...
Low dose CT lelet
Kedves Doktornő, kérem, véleményezné a LDCT leletemet? Van további teendő? Tüneteim: egy ponton enyhe hátfájás, ami ugyanott a mellkasomban is...
Mellkas röntgen
Tisztelt Doktornő! Éves tüdőszűrésen készült tegnap az alábbi lelet, ami miatt most nem vagyok túl nyugodt. Tüdőgyógyászt nem sikerült elérnem...
Tüdőbetegség
Üdvözlöm Doktornő! Szeretném segítségét kérni a mellkas ct-m eredményének értelmezésében! Van e félni valóm,komoly baj van? Fel kellene...