Kemény orrváladék

Tisztelt Doktornő! Áprilisban volt egy három hétig tartó betegségem ,valószínű covid , bár tesztet nem csináltam de mivel elhúzódó köhögés jellemezte így feltételezem . Már régen semmi bajom ,de azóta kb 4 szer fordult elő, hogy feltételezhetően az orrjáratból jővö kemény sárgas nyúlós váladék jött . Kb ujjbegynyi nagyságú darab ami picit világos barnás színű volt ,de minden alkalommal kávét ittam előtte Tehát nem kifújtam hanem kiköptem de éreztem hogy fentről jött. Egyébként nincs semmi kóros köpetem , ha van akkor fehér nyálszerű, étkezés után ,közben és reggel szoktam orrot fújni ,ami átlátszó , és semmi tünetem más nincs Az orrom sokszor be van dugulva ,erre orrcseppet használok. Nekem ijesztő ez a számomra ismeretlen kemény ,kissé ragacsos egy darabban távozó váladék, soha ilyet nem tapasztaltam előtte Köszönöm

Dr. Hangonyi Csilla válasza sűrű orrváladék témában

Kedves Kérdező!

A rendszeres orrcsepp( érösszehúzó hatású) használata egy idő után állandó orrdugulást okoz, ezért 7-10 napnál tovább nem javasolt rendszeres használatuk. Panaszait okozhatja a lezajlott légúti fertőzés, de akár allergia is. Azt javaslom használjon tengervizes orrsprayt és szedjen valamilyen nyákoldó köptetőt. Ezek vény nélkül kaphatók. Amennyiben panaszai nem szűnnek, fül-orr-gégészeti vizsgálatot javaslok.

Üdvözlettel:

Kérdés: 2022. augusztus 01., 12:38 ;Megválaszolva: 2022. augusztus 04., 12:40
Kérdések és válaszok: Légzőszervi megbetegedések
Mellkasröntgen eredménye
Tisztelt Doktornő! A mellkasröntgen elkészült leletén az alábbi diagnózis olvasható: "A tüdők fokozott légtartalmúak, Infrahilarisan jobb...
Spirometria vizsgálat
Tiszteletem Dr. Nő Én ma voltam Spiro vizsgálaton FVC. 97% FEV1: 70% PEF 91% jelenleg 176cm /114kg vagyok. Ön szerint ez milyen eredmény? Sajnos nagyon...
Köpetürítés
Tisztelt Doktor Nő! Olyan kérdéssel fordulnék Önhöz, hogy már elég rég óta minden reggel ilyen kis zselés golyó szerü kis valamiket köhögök...
Low dose CT lelet
Kedves Doktornő, kérem, véleményezné a LDCT leletemet? Van további teendő? Tüneteim: egy ponton enyhe hátfájás, ami ugyanott a mellkasomban is...
Mellkas röntgen
Tisztelt Doktornő! Éves tüdőszűrésen készült tegnap az alábbi lelet, ami miatt most nem vagyok túl nyugodt. Tüdőgyógyászt nem sikerült elérnem...