Tüdőgyulladás gyógyszeres kezelés.

Tisztelt Dr. Nő Édes anyám 58-60 kg 164cm Szívbeteg és Copd beteg Gyógyszerek Conor R: 5mg, E: 1/2 Clexan injekció 0.4mg R: 1 E: 1 , Vizhajto: 3 naponta furon és verospiron +só , diaphilny, Paxirozol,Berudal spray. Szív billentyű problémaja van ritmus zavar, pitvarfibrilláció. Sajnos nov 13 el kapta Covidot pozitív tünetei vannak . Köhög, enyhe hő emelkedese van legtöbbször. Néha 38.4 láz. Olyankor pulzus 105-re fel megy rubophen 500mg nel láz es pulzus le megy . Otthoni oxigén palack ja is van 1.5 l/b fokozaton megy. November 21-"én voltunk Covid ambulancian ahol rtg készült. Képet csatolom! Házi orvos látta leletet. És enyhe tudo gyulladása van szerinte. Gyógyszeres Antibiotikum kezelést nem javasolt nem kell mert vírusos fertőzés szerinte. Azt mondta nem kell túlfogja élni nem fog intenzív osztályra kerülni. Karcag Covid Ambulancia (Nov 21) még akkor nem tudtak rtg nem készült el leletezes . Köpet mintát nem vettek nem tudom miért. Vér, Labor egy kicsit emelkedett CPR csak. Doxicilin 100mg irtak neki napi 1. Haza küldtek. Házi orvos még mi előtt nem voltunk ambulancian irt fel gyógyszert. Favipiravir és napi 1 szem 250mg sumamed November 17tol-22 november ig végig szedte. A rtg lévő szív problémarol tudunk kardiológusanak is el küldtem tudjon róla mi történt betegevel. Kérdésem következő: Mikor szükséges e újra Ambulanciara vinni kapjon gyógyszer kezelést és készüljön kontroll Mellkasi Rtg felvétel, és Köpet minta? Állapota jó vasárnap óta nőt étvágya. Sétál takarít de ugyan úgy csúnyán köhög. De nem egész nap köhög.Szokot fel jönni Köpet köhögés közben. Háton nem engedem feküdni. Attól félek csúnyabb tudo gyulladás mint a házi orvos gondolja. Bár nem rosszabodot azóta se szerncsere. Sűrűn azért fáradékonyság jellemző még. Inkább vizhajtos napokon főleg. De az meg szükséges szerintem főleg most. Előre is köszönöm válaszát tanácsát! Sajnos tanácstalan vagyok. Tisztelettel! Erzsébet fia Ottavio.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Hangonyi Csilla válasza COVID fertőzés témában

Kedves Ottavio!

A leírás alapján úgy látom, édesanyja megkapta az összes kezelést ami ebben az esetben szükséges. A kontrollvizsgálatok gyakoriságára nincs pontos szabály. Amennyiben édesanyja állapota romlana ( láz, nehézlégzés) mindenképpen szükséges a kontroll, de ha javul, akár lassan is, akkor ráér később vizsgálatra menni. Most pihenjen, szedjen vitaminokat, erősödjön. A mellkas röntgen alapján szerencsére nem súlyos a tüdőgyulladása, remélhetőleg hamar teljesen felépül.

Üdvözlettel:

Kérdés: 2021. november 24., 15:52; Megválaszolva: 2021. november 26., 17:45
Kérdések és válaszok: Légzőszervi megbetegedések
Általános tüdőszűrő
Általános tűdőröntgenen voltam az eredményem a következő. Bal alsó lebenyben borsónyi árnyék látható. Mi lehet ez? Nagyon megvagyok ilyedve...
Beszorult levegő vagy rándulás?...
Tisztelt Doktornő! Lassan egy hete megbetegedtem, amit az elejétől kezdve köhögés kísér. Körülbelül 2 napja érzek a jobb oldalamban a mellem...
Azbeszt mennyezet beszakadása
Tisztelt Dr. Hangonyi Csilla A mai napon a házunk padlásán szereltem , amikor véletlenül ráléptem a szerkezet egyik gyenge elemére és beszakadt a...
Légzési nehézség
Jó napot! Kissé összetett kérdéssel fordulnék önhöz. A problémám tavaly kezdődött, akkor 2 hónapig tartott, utána abbamaradt és most kezdődött...
Covidos tüdőgyulladás után 3...
November végén gyógyultam 90%-osan Covid okozta tüdőgyulladásból. Már újra focizok heti egyszer, panasz nélkül. A tüdőgyógyászom határozott...