Tüdőgyulladás gyógyszeres kezelés.

Tisztelt Dr. Nő Édes anyám 58-60 kg 164cm Szívbeteg és Copd beteg Gyógyszerek Conor R: 5mg, E: 1/2 Clexan injekció 0.4mg R: 1 E: 1 , Vizhajto: 3 naponta furon és verospiron +só, diaphilny, Paxirozol, Berudal spray. Szív billentyű problémaja van ritmus zavar, pitvarfibrilláció. Sajnos nov 13 el kapta Covidot pozitív tünetei vannak . Köhög, enyhe hő emelkedese van legtöbbször. Néha 38.4 láz. Olyankor pulzus 105-re fel megy rubophen 500mg nel láz es pulzus le megy . Otthoni oxigén palack ja is van 1.5 l/b fokozaton megy. November 21-"én voltunk Covid ambulancian ahol rtg készült. Képet csatolom! Házi orvos látta leletet. És enyhe tudo gyulladása van szerinte. Gyógyszeres Antibiotikum kezelést nem javasolt nem kell mert vírusos fertőzés szerinte. Azt mondta nem kell túlfogja élni nem fog intenzív osztályra kerülni. Karcag Covid Ambulancia (Nov 21) még akkor nem tudtak rtg nem készült el leletezes . Köpet, mintát nem vettek nem tudom miért. Vér, Labor egy kicsit emelkedett CPR csak. Doxicilin 100mg irtak neki napi 1. Haza küldtek. Házi orvos még mi előtt nem voltunk ambulancian irt fel gyógyszert. Favipiravir és napi 1 szem 250mg sumamed November 17tol-22 november ig végig szedte. A rtg lévő szív problémarol tudunk kardiológusanak is el küldtem tudjon róla mi történt betegevel. Kérdésem következő: Mikor szükséges e újra Ambulanciara vinni kapjon gyógyszer kezelést és készüljön kontroll Mellkasi Rtg felvétel, és Köpet, minta? Állapota jó vasárnap óta nőt étvágya. Sétál takarít, de ugyan úgy csúnyán köhög., De nem egész nap köhög. Szokot fel jönni Köpet köhögés közben. Háton nem engedem feküdni. Attól félek csúnyabb tudo gyulladás mint a házi orvos gondolja. Bár nem rosszabodot azóta se szerncsere. Sűrűn azért fáradékonyság jellemző még. Inkább vizhajtos napokon főleg., De az meg szükséges szerintem főleg most. Előre is köszönöm válaszát tanácsát! Sajnos tanácstalan vagyok. Tisztelettel! Erzsébet fia Ottavio.

Dr. Hangonyi Csilla válasza COVID fertőzés témában

Kedves Ottavio! A leírás alapján úgy látom, édesanyja megkapta az összes kezelést, ami ebben az esetben szükséges. A kontrollvizsgálatok gyakoriságára nincs pontos szabály. Amennyiben édesanyja állapota romlana (láz, nehézlégzés) mindenképpen szükséges a kontroll, de ha javul, akár lassan is, akkor ráér később vizsgálatra menni. Most pihenjen, szedjen vitaminokat, erősödjön. A mellkas röntgen alapján szerencsére nem súlyos a tüdőgyulladása, remélhetőleg hamar teljesen felépül. Üdvözlettel.

Megválaszolva: 2021. november 26.

Kérdések és válaszok: Légzőszervi megbetegedések

Covid lelet
Tisztelt Doktor Úr! 10.02 -re Tegnap reggelre covidos lettem (első covid). Fáj minden tagom, a hátam és a mellkasom is, így bementem a Bp. László kórház covid...
Oltás utáni COVID ("családi terjedés)
Tisztelt válaszadó! Tiszteletem minden orvosnak, válaszolónak. Jómagam a 40-es éveim közepén járok. A férjem unokabátyja (52) és egyben első szülött fiam...
COVID: Íz- és szaglásvesztés...
Tisztelt Válaszadó! Ott kezdeném, hogy az ikertestvéremmel együtt 18 évesek vagyunk. Az ikertestvéremnél 2020. november 7-án reggelre jelentkezett először...
Mellkasfájdalom, quantiferon pozitív...
Tisztelt doktornő! 2019-Ben igazolt, nem fertőző tbc-s beteg voltam. Pár hónapnyi gyógyszeres kezelést követően gyógyultnak nyilvanítottak, közben. 1.típusu...
Fokozottabb tüdőrajzolat
Tisztelt Doktornő! Édesanyámnak reumatológia vizsgálat során mellkas ct készítését írták elő. A lelet az alábbi: Ismert situs inversus. Éles kontúrú rekesz....
Cserép összetörése során keletkező...
Tisztelt Doktornő! 4 évvel ezelőtt a szüleimnek kellett segítenem kb. 2-3 garázsnyi melléképületről tetőcsere miatt levett cserepet kellett neki vágni a...