Mellkas CT

Tisztelt Doktornő! Mellékelten küldök egy mellkas CT leírást,,melyben van tüdőre vonatkozó rész is,amit szeretnék megmagyaráztatni,illetve megtudni,hogy kell-e vele foglalkozni. Jelenlegi panaszaim a következők. A gyomorszáj részén,illetve attól mindkét oldalon a bordacsontoknál érzékeny területek. Intenzív mozgásra,görnyedőbb ülésre,hasi légzés gyakorlásakor,hasmasszázsnál,érzékenység nő,nyomásérzés fokozódik,és a légzés nehezebb lesz. Melltartó használatával szorító érzés lesz és a légzés is rosszabb, hiába veszek nagyobb melltartót, amíg le nem veszem addig érzem a fulladást,akkor ez az érzés megszűnik. De ha a paplanomat húzom fel a felsőtestemre az is egyből nyomásérzést okoz és lejjebb kell húznom. Ezen "rossz" mozgások esetén a szegycsottól a torkomig égő érzés is lesz,amely torokkaparást és köhögést vált ki. Ezek a tünetek az Orvosoknak semmit nem mondanak,viszont más oldalakról felmerült a rekeszizom problémája,mely a tüdő "szorítása" révén a légzést is befolyásolja. De sajnos a hasi légzés gyakorlása,sem a has-rekeszizom masszázs nem segített sőt az összes tünetem fokozódott. Akupunktúrára járok hónapok óta, Ő tüdő,gyomor,psziché,máj,bélrendszer,immunrenszer pontokra,illetve a szagerősödés miatt fej-arc részen szagláspontokral is kezel. Rekeszizomra is szúrkál,de eddig sajnos nem tudta megszüntetni a fenti tüneteket. Ingyenes kezeléseket kapok hetente kétszer,gyógyítani akar. Előzmények: Nov-dec A tipusos tüdőgyulladás,gyors teszt másfél hét múlva,illetve Synlab PCR teszt ezután egy héttel negatívok voltak.Pajzsmirigy gyógyszerem emelésével túlműködés lett,amire a Doktor visszaállította az adagot Euthyrox 150 mg-re.Reflux betegség januárban,renyhén záró gyomorszáj,csomó gyógyszer és diéta,mára Pantoprazole 2x 40 mg,és diéta maradt. Februártól pszichés kikészülés,Frontin 0.25 mg Escitil 15 mg,melyet utóbbi még hónapokig kell szedni.A gyomor és rekeszizom problémák miatt nyelésröntgent is csináltattam,mely szintén jó lett. A szagláserősödés miatt Sella koponya MR volt,ami szintén jó volt. Ezért szeretném az Ön véleményét kérni a CT-vel kapcsolatban és a fenti tünetekkel kapcsolatban,mivel a szorítás-nyomás révén a légzést is érintik. Allergia tesz,és befúvásos próba negatív. Válaszát előre is köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Hangonyi Csilla válasza mellkasi szorító érzés témában

Kedves Kérdező!

A mellkas CT leleten leírt elváltozásokkal nincs tennivaló, régi, akár gyerekkori gyulladás maradványtünetei . Panaszait nem tüdő elváltozás okozza, inkább izom, vagy perifériás idegi eredete lehet.

Üdvözlettel:

Kérdés: 2021. július 25., 20:17; Megválaszolva: 2021. július 26., 18:24
Kérdések és válaszok: Légzőszervi megbetegedések
Kellemetlen mély levegővétel
Tisztelt doktornő! A következő problémával fordulok önhöz. Októberben köhögéssel, lázzal és nehézkes kégzéssel fordultam orvoshoz aki...
Mi lehet ez? 3.
Köszönöm az eddigi válaszokat! Azóta a nátha elmúlt. Napi szinten 3-4 erősebb köhögésem még van ilyenkor nem mindig jön fel váladék és nem is...
Mi lehet ez? 2.
Udv! Az elozo kerdesemhez tennek hozza mivel tegnapi napon es a mai napon is voltak aggaszto tuneteim. Tegnap este lepcson felmenet egy olyat...
Mi lehet ez?
Üdv! 1 hete megfaztam fajt a torkom majd elkezdett az orrom folyni. Volt kis hoemelkedesem is. Biztonsag kedveert elmentem covid tesztre mert nem vagyok...
Rőntgen felvétel
Tisztelt Doktornő! Tegnap2021.09.07 én voltam tüdőszűrésen az Auchan küldött mert ott vagyok kiszállitó és a mellékelt eredményt kaptam ami a...