Diszkrét tüdőgyulladás DAB

Tisztelt doktornő! Nagyjából március végén kialakult tüdőgyulladásom van, hivatalosan márc 31én mutatta ki a CT, amelyen ez szerepel: A tüdőben a bal alsó lebenyben perifériásan alig elkülöníthető, diszkrét transparentiacsökkenélsek detektálhatók, másutt gócvos eltérés nem látható. Mellkasi folyadék, körülírt pleuramegvastagodás nem ábrázolódik. Mellkasi aorta szabályos kaliberű. A natív felvételen kóros méretű nyirokcsomó nem különíthető el. Kaptam antibiotikumot (Aktil Duo 7 napig) a felülfertőzés miatt , de valószínű vírus okozta. Nem köhögök, nincs láz, nincs köpet, nincs orrdugulás.Vérképen jó volt még az Aktil duo beszedése után is. Utána kaptam még Sumamedet 2 x 3 db. tünetek: 37,2 hőem, volt 2-3 hétig, + fejfájás és szédelgés. most már mindezek csak ritkábban, de a hőem.időváltozásra felmegy kb délelőtt és du egy egy órára. Estére semmi. Tüdőtornát csinálok, sétálok fél ó. naponta + 4 liter folyadék. Mellkasomon és hátamon általában érzem a nyomást, de ez időjárástól, frontoktól is függ. Reggel 6 kor felébreszt a szervezetem, szerintem az oxigénhiány miatt, vagy a sok fekvéstől, ilyenkor a bal oldali (ahol a gyulladás van) orrmelléküregben mélyen lerakódást érzek, de felegyenesedésre pár perc alatt elmúlik. próbáltam kifújni, de nem megy. ami néha kijött az száraz, véres volt, állítólag a gyulladás miatt. Most Salvus vizes öblögetés végzek, azta szerintem nem véres, illetve nem láttam. A fogaim állapota viszont jelentősen romlott, több helyen észleltem hirtelen kialakult lyukasodást. Ez az antibiotikum csinálhatta, vagy a gyulladás? Kérdésem, hogy tudok-e egyebet tenni, mikor mehetek fogorvoshoz (a sumamed hatása kb most jár le) , és, hogy egyátalán ebből az állapotból még kb hány hét amíg a gyulladás lemegy? Mikor sportolhatok utána? (Előtte aktív sportoló voltam, heti 4-5 edzés) . köszönöm Válaszát

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Hangonyi Csilla válasza elhúzódó tüdőgyulladás témában

Kedves Kérdező!

A CT lelet és az elhúzódó panaszok alapján elsősorban COVID -19 fertőzésre gondolok. Nem tudom ,készült-e COVID teszt?

a sportolást, edzést még nem javaslom, kontroll mellkas röntgen, negatív COVID teszt esetén fülorr -gégészeti vizsgálat javasolt.

Ha ezek negatívak, megkezdheti a fogászati kezelést is.

Üdvözlettel:

Kérdés: 2021. április 13., 17:12; Megválaszolva: 2021. április 14., 12:38
Kérdések és válaszok: Légzőszervi megbetegedések
Sóterápia Covid után
Lelet eredmény
Mellkasröntgen lelet értelmezése
Légzésnehézség
Tisztelt Doktornő, 7. éve egyáltalán nem dohányzom. 
Mellkas rtg!