Mellkhas szúrás terhesen

Tisztelt Doktornő! 15 hetes kismama vagyok.Szúró,égő érzést tapasztalok már 5 hete a mellkhasomban.Leginkább a nyelőcső,szegycsont irányában,de azért kicsit átsugároz a lapockához is. Indult az egész egy enyhe fejfájással,majd 2 napos láz következett.Akkor indult a mellkhasfájdalom.Elmentem a háziorvoshoz,aki felírta antibiotikumot.A 8 napos kúra végén kezdett elmúlni a mellkhas szúrás.Majd pár nap múlva kezdődött enyhe nehézlégzés.Ez is eltartott pár napig majd szintén elmúlt Most viszont kb.egy hete ismételten elindult az égő érzés. A környezetenben volt koronavírusos.Elmentem én is utólag antitest tesztre,negatív lett. Köhögni egyáltalán nem köhögtem,a ritkán a fejfájás még előjön,de leginkább a mellkhasomban van kellemetlen érzés.Mostmár olyan érzés,mintha folyamatosan le lenne forrázva a nyelőcsövemnél. Mi a véleménye? Lehetett ez az egész kororavírus,csak nem voltak antitesteim? Aggódom a babám miatt.Voltam ultrahangvizsgálaton,szerencsére vele minden rendben van. Köszönöm előre is válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Hangonyi Csilla válasza mellkasi égő érzés várandósság alatt témában

Kedves Kérdező!

Ha az antitest tesztje negatív, nem valószínű, hogy koronavírus fertőzése lett volna, de bármilyen enyhe légúti vírusfertőzés lehetett.

Terhesség idején gyakran találkozunk emelkedett gyomorsav szinttel, és refluxos tünetekkel. Erre jellemző a szegycsont mögötti égő érzés, fájdalom. Azt javaslom, szedjen savcsökkentő gyógyszert. Vannak vény nélkül kapható készítmények. Ha ezek nem segítenek, konzultáljon háziorvosával .

Üdvözlettel:

Kérdés: 2021. március 02., 08:04; Megválaszolva: 2021. március 03., 10:53
Kérdések és válaszok: Légzőszervi megbetegedések
Mellkasröntgen lelet értelmezése
Diszkrét tüdőgyulladás DAB
Légzésnehézség
Tisztelt Doktornő, 7. éve egyáltalán nem dohányzom. 
Mellkas rtg!
Azbeszt belégzése 2