• Félrenyeltem, beszivtam egy apró Szalámi darabod

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő! Az történt tegnap, hogy éppen szóltam testvérénem közben nekem még volt kaja a számban egy aprócska szalámi darabka és arra emlékszem hogy levegő vételnél éreztem ahogy megy le a tüdőmbe. Utána kohogtem de nem jött ki semmi (lehet hogy közben reflexszeruen lenyeltem???) és azóta érzek egy apró nyomas érzést és néha köhögési ígérem is van, barátnőm azt mondja lehet csak erőltettem a köhögést és attól lehet a nyomasérzés. Szeretném megkérdezni hogy mit kell tennem, láttam egy előző válaszában hogy fel tud szivodni akár étel is a tüdőben, én úgy tudtam hogy csak víz tud? Mit kell tennem, ha nem változik menjek el a haziorvoshoz beautalora? Mennyit várjak vele illetve ha baj lesz belőle akkor mire szamithatok? Nagyon félek, de levegőt tudom venni normálisan... Előre köszönöm a válaszát...

        Dr. Hangonyi Csilla válasza a félrenyelt étel témában

        Kedves Kérdező! Félrenyelés után gyakran, még napokig lehet idegentest érzése a légcsövében, de ilyenkor már az esetek legnagyobb részében a félrenyelt étel nincs a légutakban. Ha mégsem sikerült kiköhögnie, akkor előbb-utóbb helyi gyulladást fog okozni, aminek lesznek jelei. Köhögés, köpetürítés, esetleg láz.Ebben az esetben mellkas röntgen vizsgálatot szükséges végezni. Pillanatnyilag nincs semmi tennivalója, viszont ha az előbb említett tüneteket észleli, forduljon orvoshoz. Üdvözlettel:


        Kérdés: 2020. május 06., 02:36; Megválaszolva: 2020. május 09., 09:55

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.