• Tüdőszűrés visszahivás után

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt doktornő. Én tegnap írtam önnek a tüdőszűrés visszahivás miatt. Ma sikerült a háziorvosom segítéségével eljutnom egy mellkasröntgenre mert sajnos a tüdőszűrés nem vették fel a telefont .Háziorvosom megnyugtatott semmi komoly nincs de szeretném tudni az ön véleményét is. Sajnos a Mellékletben nem tudtam elküldeni a leletet mert valamiért nem tölti fel így le írom a radiológiai véleményt. Mellkasfelvetel, AP/PA Mellkasfelvetel, oldalirányú Bal oldalon a hilus felső pólusánál ill. dorsalisan látható egy -két apró halvány meszes árnyék.Egyébként pulmokban aktuális kóros nem látható. Paracardialisan főként jobb oldalon enyhén fokozottabb peribronchalis rajzolat van. Mkét rekesz medialis harmadában pleuralis kihúzottság van.( Ezen elváltozások a régebbi Tüdőgondozói felvételeken is láthatóak.) Sinusok szabadok,cor,aorta negatív. Ez volt a mellkasrongten leletbe. Doktornő van bármi komoly baj a tüdömmel ,hogy amiatt kértek volna az ismételt tüdőszűrést?. Köszönöm szépen válaszát. Tisztelettel Renáta

        Dr. Hangonyi Csilla válasza a tüdőszűrő lelet témában

        Kedves Renáta! A járványügyi helyzet miatt jelenleg a tüdőszűrés szünetel, és a tüdőgondozó sem fogad beteget. A mellkas röntgen leírás alapján semmi olyan elváltozás nincs a tüdején, ami tennivalót igényelne.Valószínűleg régi gyulladás maradványai lehetnek az apró gócok. Ilyet sokszor látunk. A korábbi felvételekkel történő összehasonlítása javasolt a járvány lezajlását követően. Üdvözlettel:


        Kérdés: 2020. március 25., 08:26; Megválaszolva: 2020. március 26., 09:32

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        A hurutos köhögés
        COVID-19 kisokos