• Hosszan tartó panaszok

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Drnő!Panaszaim 2,5hónapja kezdődtek,kis torokfájás,majd száraz fullasztó köhögés,majd köhögés hurutos lett.Mára már 4antibiotikumkúrán vagyok túl. Kb 3.Héten volt tüdőrtg,negatív volt.Elmentem pulmonológiara,ahol pulmo felett nyekergő hang és következő eredmények után bufomixot írtak fel,amit már több mint 3 hete használok.FVC:99%,FEV1:89%,FEV1/FVC: 77%,PEF:62%.Panaszaim az idők folyamán enyhültek,már nem naponta van felköhögés,de aggasztó h nem múlik el.Ott tartok,h még kb2-3 naponta mély lélegzet vételnél néha beszűkült hangot hallok vagy halk valamit nem is tudom hogy írjam le és ilyenkor megpróbálom felköhögni,ami nagynehezen sikerül és kb 1óra direktes nehéz felköhögéssel nem kevés lerakódást sikerül magamból kipréselni,ami mára már inkább halványsárgás,fehéres,de eléggé sűrű és ragadós is van közte.Elején sötétebb színű volt.Amikor sikerül felköhögni,akkor megint 2-3napig semmi,még csak köhögési ingerem sincs,nem fulladok.De letelik a 2-3nap,újra érzem,h ott van és fel kell köhögnöm.Már teljesen kikészít lelkileg,h miért nem múlik el,miért termelődik újra ez a sűrű váladék és mivel tudnám gyógyítani.Mindig várom h leteljen a 2-3nap,hátha nem lesz semmi,de hetek óta csak várom a csodát,mert sajnos van.Pár nappal ezelőtt voltam pulmon, ott nem hallott semmit most,az eredményeimre azt mondta h normálisak FVC:90%,FEV1:92%,Tiff108%,PEF:98%.Normál légzésfunkciós görbe.Annyit mondtak h még 1hónapig használjam a Bufomixet,napi 2befújás reggeleste. Ön mit mond az eredményekre és arra, h miért van az,h 2-3naponta még mindig elég sűrű lerakódás van, aggódom.Főleg h nyakunkon a járvány.Mikor fog elmúlni, egyáltalán ez mitől van, mivel szüntethető meg?!Belenyugodjak v menjek további vizsgálatra házi orvoshoz?Vagy mit tegyek?Lelkileg megterhel,étvágyam sincs az aggódás miatt.Köszönöm

        Dr. Hangonyi Csilla válasza a köhögés, időnkénti váladék képződéssel témában

        Kedves Kérdező! Panaszai hátterében lehet egy enyhe allergiás aszthma, vagy a lezajlott légúti infekció következtében kialakult krónikussá váló hörghurut. Leírása alapján úgy látom, ha lassan is, de gyógyul. Ne aggódjon, használja rendszeresen a Bufomixet, panaszai szépen lassan el fognak múlni. Üdvözlettel:


        Kérdés: 2020. március 20., 11:02; Megválaszolva: 2020. március 20., 12:58

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        A hurutos köhögés
        COVID-19 kisokos