• PTX - koronavírus

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor/Doktornő ! 2010-ben volt spontán ptx-em, először becsöveztek, utána sajnos újból kialakult, 2 hétre rá megműtöttek, azóta fél évente kontrollra járok, ezalatt röntgent készítenek, nézik a tüdőkapacitást fújás által. Az eredményeim rendben vannak, nincs panaszom, de a kérdésem az lenne, hogy mennyire vagyok veszélyeztetve az új vírus által? Köszönöm válaszát!

        Dr. Hangonyi Csilla válasza a PTX, és korona vírus témában

        Kedves Kérdező! Ugyan az új korona vírusról még nem tudunk sokat, de valószínű, hogy a spontán PTX nem hajlamosít a fertőzésre. Fiatal életkora miatt talán nem tartozik a veszélyeztettek közé, de a dohányzás általában rontja a légutak vírusokkal szembeni ellenálló képességét. Üdvözlettel:


        Kérdés: 2020. március 17., 11:16; Megválaszolva: 2020. március 17., 15:00

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        A hurutos köhögés
        COVID-19 kisokos