köhögés ptx bulla

Tisztelt doktornő! Pár hónapja bal oldali Ptx-em volt, műtöttek..a kérdésem a kövezkező lenne. A köhögés vagy tüsszentés megterhelő ezek után a mellhártyámra? Amennyire tudom visszatartom a tüsszentést..De ma félrenyeltem és elég heves köhögés, védekező reflex tört rám. Ettől alakulhat ki a mellhártyámon bulla? Vagy ahhoz azért napokig tartó köhögés szükséges? Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Hangonyi Csilla válasza PTX témában

Kedves Kérdező!

A köhögés, tüsszentés visszatartásának nincs értelme, egyrészt mert hosszú távon nem kivitelezhető, másrészt mert a bullák kialakulásában nincs szerepük. Amit tehet, hogy nem dohányzik, átmenetileg nem végez nehéz fizikai munkát, és jár kontrollvizsgálatra.

Üdvözlettel:

Kérdés: 2015. március 17., 11:41; Megválaszolva: 2015. március 17., 21:23
Kérdések és válaszok: Légzőszervi megbetegedések
Mellkasröntgen lelet értelmezése
Diszkrét tüdőgyulladás DAB
Légzésnehézség
Tisztelt Doktornő, 7. éve egyáltalán nem dohányzom. 
Mellkas rtg!
Azbeszt belégzése 2