• Röntgen lelet

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor úr! Édesapám 20éve dohányzik. 2hónapja erősen kezdett köhögni, kapott gyógyszert de nem javult, ezért a korházban elküldték röntgenre. Tünetei: erős köhögés, zöldes köpet. Po2 sat: 96-97% p: 83/min Az alábbit mutatta ki: Fiz. Halkult légzés Melkas felvétel: a jobb rekesz töbszörös kontúrú, a bal rekesz kettős kontúrú, mk rekesz a melkasfalhoz kitapadt.Emphysamas tüdőmezök, a jobb hilus kicsit tömötteb, magasságában kötegárnyékok, norm. szívhatárok. Diagnózis: Kóros leletek Heveny bronchitis k.m.n A morbiditás ismeretlen és k.m.n okai Egyéb emphysema. Kapott ct vizsgálatra időpontot es antibiotikumot (leflokin) . A köhögését nagyrészt megszüntette, közérzete, étvágy javult. Mire számithatunk?

        Dr. Hangonyi Csilla válasza a bronchitis témában

        Kedves Kérdező! A mellkas röntgen leleten semmi olyan elváltozás nincs ami egyértelműen kóros. Valószínűleg a dohányos hörghurut fellángolása zajlik, de mivel dohányos emberről van szó, a jobb oldali tömöttebb szívkapu képleteinek tisztázására kéri tüdőgyógyásza a CT vizsgálatot. Remélhetőleg az antibiotikus kezelés hatására rendeződik édesapja állapota. Üdvözlettel:


        Kérdés: 2019. december 09., 21:15; Megválaszolva: 2019. december 13., 23:19

      • Kérdések és válaszok a témakörben: