• bronchitis utáni állapot

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Cím! 2011 szeptemberében egyszerű torokfájással kezdődött a problémám..nem foglalkoztam a dologgal. Gyermek sürgősségin dolgozom, így nem foglalkoztam vele, hisz biztosan összeszedtem valamit..gondoltam én. Rá egy hétre még jobban fájt a torkom, és már rekedt is voltam.másnap el kezdtem köhögni..sejtettem hogy bronchitisem van..mellkas rtg ezt meg is erősítette.. Másnap este amikor végeztem a munkából, nehezített volt a légzésem.. A kolléganők 40 mg Solu-Medrolt adtak és Ventolint..kicsit könnyebb lett.. Másnap elmentem a háziorvoshoz aki aznap elküldött a tüdőgondozóba.Ott a mellkas rtg-m és légzésfuncióm jó volt de még mindig köhögtem, és este nem igazán tudtam aludni majd meg fulladtam. Klacidot, ACC-t javasoltak és még Ventolint sz.e., valamint Budenosid Easyhalert. Másnap este mennem kellett éjszakai légzésfunkcióra mely rossz volt.. A lényeg hogy pár nap múlva jobban lettem..viszont az éjszakáim borzasztóak voltak. 3 napig minden köhögésnél, légvételnél majd szét szakadt a hátam. Azt mondták a sok köhögéstől van. Kontroll pulmonológián azt mondták nem asthma de a felé vezető úton vagyok.Nos manapság már jobban vagyok de, a gondom a következő:főleg terheléskor(lépcsőzésnél, gyorsabb gyaloglás) nehezebben veszem a levegőt. Ventolint szoktam használni de ritkán. Imádtam bicajozni és szeretek is..de most már nem bírok. Máskor is volt már bronchitisem de még ilyen sosem volt hogy kifulladok. Múlt héten csináltattam allergia vizsgálatot: cicaszőr +, a többi neg. Viszont nincsenek allergiás tüneteim (orrviszketés, szem könnyezés stb) de az össz IgE értékem: 568 volt. Azt mondták szedjek allergia gyógyszert. Az orvos még mindig nem tudja hogy asthma vagy sem, de már felvettek gondozásba A következő lenne a kérdésem: létezik hogy a bronchitis szövődménye hogy minden terhelésnél nehezített a légzésem? Asthma egyik fajtája lenne? Szedjek még így is allergia gyógyszert hogy nincsenek tüneteim? Válaszukat előre is köszönöm és elnézést a hosszú levélé

        Dr. Boros Miklós válasza a bronchitis témában

        Tisztelt Kérdező! A magas IgE szint az allergiás eredetet feltételezi. Mindenképpen szükséges a környezet feltérképezése a környezeti ártalom miatt. Növények, állatok is szóba jöhetnek. Amennyiben a mellkas röntgenen van eltérés a CT vizsgálat indokolt. Javaslom, hogy nagyobb centrum tüdőgyógyászati szakrendelésén legyen a kivizsgálás. Létezik fizikai terhelésre jelentkező asthma, de a kiváltó okot kellene kideríteni. Kerülje a szennyezett levegőjű helyeket.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész Itt kérdezhet

        Dr. Boros Miklós
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2012. január 26., 23:08; Megválaszolva: 2012. január 28., 14:35

      • Kérdések és válaszok a témakörben: