• Azbeszt miatti félelem

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő! A segítségét szeretném kérni. A nagyfiam vett egy gázállarcot és a régiség boltban azt mondták, hogy a hozzá való szűrőt lehet használni, mert még “új” (nem volt még használva). Közben a fiam olvasta valahol, hogy ezekbe a típusú szűrőkbe régen valószínűleg azbesztet tettek, ami ha nem sérült, nem okoz gondot. A szűrő épnek tűnik, a fiam eddig összesen maximum 2 órát használta. De borzasztóan meg vagyunk rémülve, Ő is és én is, hogy lehet, hogy azbeszt jutott a tüdejébe és valami visszafordíthatatlan súlyos betegsége lesz? Ennyi használattól lehet valami nagy baja? Kiürülhet ez a tüdőből? Már aludni sem tudunk a félelmtől. Köszönöm megtiszetelő válaszát!

        Dr. Hangonyi Csilla válasza a gázálarc, azbeszt belégzés témában

        Kedves Kérdező! Sajnos a gázálarcok szűrőjének összetételéről nincs információm, de ez alatt a rövid használat alatt valószínűleg nem okozott semmilyen maradandó károsodást. Ha fiának szüksége van gázálarcra, megbízható, hivatalos helyről szerezze azt be. Üdvözlettel:


        Dr. Hangonyi Csilla
        tüdőgyógyász, allergológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Hangonyi Csilla

        Kérdés: 2019. szeptember 23., 10:39; Megválaszolva: 2019. szeptember 24., 17:13

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Kedves Doktornő! idős édesanyám 2014 óta jár a Tüdőgondozóba ellenőrzésre évente 1-2 alkalommal. Allergiás asztmát, COPD II.-t és tüdőtágulatot diagnosztizáltak nála. Gyógyszereket Seredite Discus 50 ug 2*1, Lordestin 5 mg 1*1 és...