• tüdőszűrő lelet

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Webbeteg a mai napon a következő mellkas szűrővizsgálati eredményt kaptam: Diagnózisok: J9480/3 Egyéb mellütregi állapotok : Z 1390/1 Digitális mellkasfelvétel: Előzménnyel összehasonlítva: Éles kontúrú bal, többszörös kontúrú jobb rekesz. Jobb oldalon partialis rekesz relaxatio. A jobb rekesz medialisan 2 hu.-jal magasabban áll a bal oldalihoz képest. Kóros pulm. árnyék nem látható Szív balra 1 hu-jal nagyobb. St. idem. Tüdőgumókórtól mentes. Kérem segítsenek a lelet értékelésében.

        Dr. Hangonyi Csilla válasza a mellkas rtg. lelet témában

        Kedves Kérdező! Összességében ez egy negatív lelet. A rekeszek lefutása és magassága nem feltétlenül kórjelző, különösen, ha a korábbi felvételekhez képest változást nem mutat. A szívárnyék kisfokú megnagyobbodása a magas vérnyomástól lehet, ha nem növekszik, és a vérnyomása jól be van állítva ennek sincs jelentősége. Üdvözlettel:


        Dr. Hangonyi Csilla
        tüdőgyógyász, allergológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Hangonyi Csilla

        Kérdés: 2019. augusztus 13., 15:54; Megválaszolva: 2019. augusztus 21., 22:48

      • Kérdések és válaszok a témakörben: