• Tüdő vélemény

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tísztelt doktornő! A minap voltam mellkas Ct vizsgálaton. A papíron ez áll: Pleuralis folyadék nincsen. Jobb oldalon a felső lebenyben a II-es segmentumban egy kb 10mm es sima felszínű, közepes denzitású, lényeges kontrasztanyag halmozást nem mutató elváltozás látható. A hílusok es a mediastinum régiójában kórosan megnagyobbodott nyirokcsomó nem volt kimutatható. A szív normál nagyságú. A máj,lép, pancreas mellekvesék fő alias eltérés nélkül. Vélemény: soliter nodulus a jobb felső lebenyben. Vérvételen voltam minden eredményem jó. Ez mit jelent illetve milyen kezelés várható? Köszönöm előre is.

        Dr. Gyulai Nóra válasza a tüdő térfoglalás témában

        Azt jelenti, hogy van egy 1 cm-s eltérés a jobb tüdő felső részében, amiből vagy szövettani mintát fognak venni, hogy kiderüljön mi az vagy CT-vel rendszeresen ellenőrizni fogják, hogy nem nő e. A vérvéte4l eredmények ebből a szempontból irrelevánsak. Üdvözlettel


        Dr. Gyulai Nóra
        tüdőgyógyász szakorvos Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Gyulai Nóra
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2019. június 07., 14:00; Megválaszolva: 2019. június 11., 08:29

      • Kérdések és válaszok a témakörben: