• CT eredmény

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő/Doktorúr! Tüdőszűrőre vizsgálat után CT vizsgálatra küldtek mejben ez áll! Jobb oldalon a középső lebenyben az 5.segmentumban egy kB 13x11x10 mm-es, éles határú, lobulált felszínű, közel kerek lágyrész denzitású képlet van. Környezetében reakció nincs alaprajzot fokozódás nem észlelhető. Egyebütt a tüdőben sem körülírt sem diffúz eltérést sem látok. Pleuralis, pericardiális folyadékgyülem nem mutatható ki. A mediastinumban hilusokban megnagyobbodott nyirokcsomó, egyéb kóros térime sem látható. A pajzsmirigy normális nagyságú és denzitású, homogén. A vizsgált régióba került felhasi területén a natív és korai artériás, monofázisos postkontrasztos vizsgálati soron nagyobb eltérés kizárható. Egyértelmű malignitási jeleket nem mutató gó cos elváltozás a jobb oldalon a középs{ lebenyben. Kérem értelmezze a lehírtakat! Mi lehet az elváltozás? Választ előre is köszönöm!

        Dr. Gyulai Nóra válasza a kerekárnyék témában

        Kedves kérdező! Ezt az Önt CT-re beutaló orvosnak kell értelmeznie, hiszem ő több információ birtokában van, hozzá kell visszavinni a szakrendelésre az eredményt. Lényegében az van leírva, hogy a jobb tüdőben középen van egy 1 cm körüli árnyék, ami ránézésre nem tűnik rosszindulatúőnak, de azt hogy valami jó vagy rosszindulatú, teljes bizonyossággal csak szövettani mintavétel mondhatja ki. Egyéb kóros a felvételen nem látható.


        Dr. Gyulai Nóra
        tüdőgyógyász szakorvos Itt kérdezhet További orvosok

        Dr. Gyulai Nóra

        Kérdés: 2019. május 25., 08:08; Megválaszolva: 2019. május 27., 07:46

      • Kérdések és válaszok a témakörben: