• Spontán PTX

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr. Hangonyi Csilla! Február 11-17-ig beteg voltam, kicsit égett a mellkasom, száraz köhögésem volt még a betegség hete után is legalább 1 hétig, rázott sokszor a hideg, a hátamon is hidegrázás volt, és lázam is volt ami utoljára gyerekkoromban fordult elő, viszont megfázva nem voltam. Az orvos nem írt ki antibiotikumot, annyit mondott csak hogy vírusos. A ptx a betegség után 1 héttel, február 24-én jelentkezett, kicsit nehézlégzésem volt, és tompán szúródott a mellkasom, és a lapockám, levegővételre ez fokozódott. Visszamentem a háziorvoshoz, ő tüdőembólia gyanúval tovább küldött a sürgősségire, ahol megállapították hogy a jobb tüdőcsúcson spontán ptx-em van, 1 cm-es. Bent tartottak 4 napig, de nem csöveztek be csak megfigyeltek, ezután még otthon pihentem egy hétig, mert kis kozgásra is fokozódott a tüdő nyomódás érzése. 1 hétre rá kontroll röntgen már nem mutatott semmit (de mondtam nekik hogy vannak még panaszaim), azonban és azóta is sokszor érzem hogy itt ott (szegycsontál középen, mell mögött a bordáknál, a bordáknál hónalj alatt) tompán nyomódik, nyomásra is érzékeny ilyenkor, illetve hajlamosabb vagyok arra hogy hirtelen mozdulatnál nyilallás, vagy kicsi levegő beszorulás van. A nyomódásnál és nyilallásnál is tudok nagy levegőt venni, tehát egyik fájdalom sem függ össze levegő vétellel. Hová tudok elmenni ezekkel a panaszokkal, illetve valószínű hogy ez még mindig a ptx miatt van? Elmúlik valaha? Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel, H. Sz.

        Dr. Hangonyi Csilla válasza a Spontán PTX témában

        Kedves Kérdező! A lezajlott vírusfertőzés és PTX után, még természetesek panaszai, de azt ajánlom, keresse fel a területi tüdőgondozót, ahol panaszai alapján újabb röntgen, szükség esetén egyéb vizsgálatot tudnak végezni. Üdvözlettel:


        Dr. Hangonyi Csilla
        tüdőgyógyász, allergológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Hangonyi Csilla
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2019. április 26., 09:14; Megválaszolva: 2019. április 28., 21:27

      • Kérdések és válaszok a témakörben: