• Ég a légcsövem

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Jó napot kívánok. 2018.12.16-án arra keltem, hogy a cigaretta beszívása iszonyatos égéssel jár, és mintha érdesebb lenne a légzésem is. nem emlékszem rá, hogy előtte begyulladt volna a torkom, vagy bármi megfázásos tünetem lett volna. Akkor a háziorvos írt fel hörgőtágítót, amitől csak rosszabb lett a helyzet. Ezután beszedtem egy kúra LEVOFLOXACIN-t. Ettől sem múlt el. Ekkor még csak a cigaretta okozott problémát, amit lecsökkentettem, és abból is jóval gyengébbet szívok azóta. Több orvosnál is voltam már, mindegyik azt mondta hogy heveny légcső és hörgőgyulladás. Még decemberben elmentem füll-orr gégészetre. Nem látott nagy elváltozást. Írt fel Doxypharm-ot. Azt nem szedtem be, mert nem rég fejeztem be akkor az előző kúrát. Ezután voltam tüdőgondozóban is. Röntgen negatív, illetve allergia is negatív. A ki/be légzési funkciók rendben voltak. Már épp kezdtem beletörődni, hogy ez majd a nyáron elmúlik, ha jobb idő lesz, de a múlthéten még rosszabb lett. Előtte is voltak már kisebb rohamaim, de ez most pláne estenként állandósulni látszik. A rohamok olyanok voltak, mintha a hörgőim egyszerre csak fellángolnának, és kilégzéskor égetné még az orromat is, és a légcsövemet is. Meleg, mintha lefőne. Múlthéten nem csak roham volt, hanem az egész estét így szenvedtem végig. Lázam nincs, sőt 35.4-35.8 C. A cigibe már beleszívni sem tudok, mert egyből süt. A hörgőim, és légcsövem fáj. Egyébként reflux-ra szedek gyógyszert, azzal nincs problémám, meg ismerem is hogy az milyen érzés, ez nem hasonlít rá. Nagyon fontos, hogy úgy érzem, kiszárad a légcsövem, és azért ég, meg az orrom is nagyon. Sőt a szagok nagyon erősen irritálnak, csípnek, szúrnak. Pláne ha az orromban nincs semmilyen váladék, akkor az is ég, és csíp. Ilyenkor levegőt venni is ugyan ilyen érzés. Ez tart több mint 2.5 hónapja. Kérem mondja meg, merre tovább? Akkor egy kicsit jobb ha este a ruhák a szobában száradnak, és párásabb a levegő, nem olyan száraz, és ha nincs úgy feltekerve a konvektor.

        Dr. Hangonyi Csilla válasza a légcső égő érzése témában

        Kedves Kérdező! Annak ellenére, hogy szed savcsökkentő gyógyszert, úgy gondolom panaszait reflux betegség súlyosbodása okozza. A dohányzás sajnos a refluxot is rontja, mindenképpen elhagyása javasolt. Gastroenterológiai kontrollt javaslok. Amennyiben panaszai nem múlnak ismételt tüdőgyógyászati vizsgálat, esetleg hörgőtükrözés szóba jöhet. Üdvözlettel:


        Dr. Hangonyi Csilla
        tüdőgyógyász, allergológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Hangonyi Csilla
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2019. február 25., 11:11; Megválaszolva: 2019. február 25., 13:48

      • Kérdések és válaszok a témakörben: