• gyógyszer félrenyelése

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő/Úr! Nemrég egy Cataflam drazsé bevétele közben egy jó adag vizet félrenyeltem, kb egy óráig köhögtem, utána csak a szokásos félrenyelés utáni kellemetlen értést érzem a légcsőben (? ) és a tüdőben, némi köhögési ingerrel. Később jutott eszembe, hogy nem vagyok biztos benne, hogy a Cataflamot végül lenyeltem, vagy félrenyeltem-e, és emiatt eléggé elkezdtem aggódni. Azt nem érzem, hogy a torkomban akadt volna, tehát ha félrenyeltem, csak a tüdőmben lehet. Az a kérdésem, valóban előfordulhat-e ilyen, és ha igen, fel tud-e szívódni, illetve mik lennének a tünetek? Köszönettel Dorottya

        Dr. Gyulai Nóra válasza a aspiratio témában

        Kedves Dorottya! Természetesen félre lehet nyelni a gyógyszert, de a Cataflam drazsé felszívódik és semmi maradanó károsodást nem fog okozni, üdvözlettel


        Dr. Gyulai Nóra
        tüdőgyógyász szakorvos Itt kérdezhet

        Dr. Gyulai Nóra

        Kérdés: 2019. január 31., 10:19; Megválaszolva: 2019. február 04., 08:00

      • Kérdések és válaszok a témakörben: