• Tüdőgyuladás vagy daganat?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        A mellkasröntgen felvétele: Jobb rekesz csak részben követhető, felette fibrotikus kötegek láthatók. Jobb hilus alsó pólusánál gyermektenyérnyi, halvány beszűrődés van. A lateralis sinusokban min. pleuralis folyadék látható. Egyéb helyen tüdőmezők légtartók, középárnyék negatív. Az orvos utasítására mentem mellkas röntgenre mert már nem kaptam levegőt a lapockámból írányuló erős fájdalom miatt, ez a fájdalomcsilapító és az izomlazító hatására elmúlt. Most antibiotikumot kaptam legközelebb 1 hét múlva kell menni mellkas röngenre.Kérem a Tisztelt Címet hogy legyenek szívesek valami pontosabb diagnózis mondani mire számíthatók. Válaszuka elóre is köszönöm. Éva1979

        Dr. Gyulai Nóra válasza a mellkas rtg témában

        Ennyiből ennél több információt nem lehet mondani, a daganat kizárása csak úgy lehetséges, ha az árnyék a kontroll röntgenen antibiotikum mellett megszűnik, illetve ha kórházi kivizsgálás keretében abból szövettani mintát vesznek. Nagyon valószínű, hogy önnek inkább tüdőgyulladása van, de amennyiben nem javul a röntgen, további vizsgálatok szükségesek. A kollégák teljesen szakszerűen és alaposan jártak el.


        Dr. Gyulai Nóra
        tüdőgyógyász szakorvos Itt kérdezhet

        Dr. Gyulai Nóra

        Kérdés: 2018. november 26., 19:40; Megválaszolva: 2018. november 27., 10:40

      • Kérdések és válaszok a témakörben: