Tüdőszűrés “Csik”

Tisztelt Doktor A tudoszuresemrol lelet az alábbiakat tartalmazza: , melyről nem tudom mit jelent. Van ezzel tennivalom? Ha igen akkor mit javasol? Korábban dohanyoztam de már 3 éve nem, viszont sokat soortolok. Panaszom nincs. Rekesz norm. helyzetű, sima szélű. A sinusok szabadok. A tudokben parenchymas arnyek, TBC re utaló rtf árnyék nem található. Bal oldalon latero-basalisan keskeny hatariranyu athelectasias csik húzódik. Kp. vérbő hilusok. Vélemény: Acut gyulladasra, tbc re utaló eltérés nem abrazolodik. Véleményét, javaslatát előre is köszönöm. Üdv Szabolcs

Dr. Gyulai Nóra válasza mellkas rtg témában

Ha nincs panasza, a vékony csíkárnyék nem ad okot izgalomra, évenkénti kontroll szükséges!

Kérdés: 2018. október 10., 17:32; Megválaszolva: 2018. október 22., 09:02
Kérdések és válaszok: Légzőszervi megbetegedések
Mellkas rtg
Tisztelt Doktor/nő! mellkas rtg eredményemről szeretnék érdeklődni.Leírás: mko basalis túlsúllyal fokozott az intertitialis rajzolat. Tünetem nincs.
MELLKAS FELVÉTEL
ÉDESAPÁM ELESETT ÉS MEDENCE TÖRÉSE LETT. A KORHÁZBAN RÖNTGEN ÉS MELLKAS FELVÉTEL KÉSZÜLT, HOGY MEGNÉZZÉK VAN -E ESETLEG MÁSHOL IS TÖRÉS...
Érdeklődés
Tiszteletem! Kérdésem lenne hogy mit jelent a tüdőben bal oldalon a szívcsúcs mellett vaskos kötegárnyék figyelhető meg. Köszönöm szépen
Tüdőröntgen
Tisztelt Doktor/nő! A tüdőrötgenem eredményén ez olvasható: A rekesz kp. állású. Pleurális folyadék nem látszik. Baloldalon a csúcsban 74x45...
Tüdőgyuladás vagy daganat?
A mellkasröntgen felvétele: Jobb rekesz csak részben követhető, felette fibrotikus kötegek láthatók. Jobb hilus alsó pólusánál gyermektenyérnyi...