Édesapámért aggódom

Tisztelt Doktor nő! Olyan problémánk lenne hogy édesapám augusztus óta panaszkodik mellkasfájdalomra főleg bal oldalon.Volt szìv uh-n negatìv lett a rtg-vel együtt, vért vettek tőle egyedül vashiányt találtak.Ezután most januárba újra elment a háziorvoshoz mert nem érezte jól magát 37: 6 körüli volt a láza. Azt mondta tüdőgyulladása van. Kapott antibiotikumot és kanalas köptetőt de nem javult. A doktor nő elküldte tüdőgyógyászatra ezekkel a tünetekkel: dohányzó férfi, izzadás, zsibbadás, magas vérnyomás, síloló (nem feltünő) nehézlégzés, sápadt, szúró mellkasfájdalom, ásítani nem tud, köhög nehezen szakadó zöldes köpet. Csináltak rtg-t tiszta tüdő norm szìv stb annyit ìrtak az ambulánslapra hogy tüdőtágulat emphysema.Kapott frostert egy hét múlva visszament állapota ugyan olyan csináltak légzésfunkciót elküldték Ct-re D3810 bno diagnózissal.Jövöhéten megyünk de addig az idegeskedés kiakaszt.Kérdezném ön szerint lehetséges hogy édesapám daganatos beteg? vagy copd?

Dr. Hangonyi Csilla válasza mellkasi fájdalom oka témában

Kedves Kérdező!

Amennyiben a nemrégiben készült mellkas röntgen felvételen nincs kóros eltérés, akkor inkább a COPD a valószínű diagnózis. Pontosabbat a CT tud majd igazolni.

Remélem megnyugtató eredményt kap majd.

Üdvözlettel:

Kérdés: 2016. február 01., 22:33 ;Megválaszolva: 2016. február 03., 21:46
Kérdések és válaszok: Légzőszervi megbetegedések
Mellkasröntgen eredménye
Tisztelt Doktornő! A mellkasröntgen elkészült leletén az alábbi diagnózis olvasható: "A tüdők fokozott légtartalmúak, Infrahilarisan jobb...
Spirometria vizsgálat
Tiszteletem Dr. Nő Én ma voltam Spiro vizsgálaton FVC. 97% FEV1: 70% PEF 91% jelenleg 176cm /114kg vagyok. Ön szerint ez milyen eredmény? Sajnos nagyon...
Köpetürítés
Tisztelt Doktor Nő! Olyan kérdéssel fordulnék Önhöz, hogy már elég rég óta minden reggel ilyen kis zselés golyó szerü kis valamiket köhögök...
Low dose CT lelet
Kedves Doktornő, kérem, véleményezné a LDCT leletemet? Van további teendő? Tüneteim: egy ponton enyhe hátfájás, ami ugyanott a mellkasomban is...
Mellkas röntgen
Tisztelt Doktornő! Éves tüdőszűrésen készült tegnap az alábbi lelet, ami miatt most nem vagyok túl nyugodt. Tüdőgyógyászt nem sikerült elérnem...