Véres köpett

Jó napot! Azzal a kérdéssel fordulok önhöz, hogy múlthét pénteken megfáztam, ennek jelei orrdugulás, láz, köhögés. Aztán vasárnap a váladék a torkomról csak nagyon erős köhögéssel jött fel, aminek nyomán véres lett a köpettem, hétfőn elmentem háziorvosomhoz aki írt fel nekem gyógyszereket Lordestin 5mg 2x1 leflokin 500mg 1x1 Naturland mixtura pectoralis 3x1ek. Hétfőn már vissza tudtam folytani a köhögésem, hogy ne legyen olyan heves mint a vasárnapi napon, kedden visszont sajnos megint a váladék ingerelte a torkom és heves köhögéstől megint véres volt a köpettem ahogy felszakadt a váladék a torkomról. Ezért elküldőt tüdőgondozoba vizsgálatra ahol is nem találtak semmit. Felvételkori státusz: Fizikálisan puhasejtes légzés. Mellkas RTG-n kóros nem látható. LF norm. Vérgáz norm. Tegnapi nap folyamán ismételten nem volt olyan intenziv köhögésem minmt az emlitett két napon, a mai nap visszont reggel megint heves köhögés után vért köptem., Amit úgy éreztem, hogy a torkomból jön fel mivel ott érzem a fájdalmat. Egyébként szoktam ellenőrizni, hogy kisebb köhögések után vagy, hogy alapból köpök e vért, de nem csak is nagyon heves köhögések után mikor a váladék szakad fel a torkomról.

Dr. Hangonyi Csilla válasza erős köhögés témában

Kedves Kérdező! Az erős köhögés során fellépő véres köpet, a hajszálerek falának sérülése miatt keletkezik, és a gyulladásos folyamatok kapcsán gyakori tünet. Viszont, ha az antibiotikus kúra befejezése után is erős köhögése van, további kezelésre van szükség. Keresse fel ismét a tüdőgyógyászatot kontrollvizsgálatra. Üdvözlettel.

Megválaszolva: 2016. január 17.

Kérdések és válaszok: Légzőszervi megbetegedések

Röntgen leleten transzparencia...
Szeretném ha véleményt mondana az eredményemről . "Rekeszek jól határoltak . Sinusok szabadok. Jobb old. a hilus felső pólusa magasságában...
Azbeszt belégzésének mik a...
Kedves Doktornő! Elmúlt héten óvatlan voltam és (vélhetően) azbeszt hullámpalát takarítottam, ugyan nagyrészt pormaszk volt rajtam, de úgy érzem, hogy...
Torokkaparás fokozódó köhögés
Üdvözlöm! Olyan kérdésem lenne Önök felé, hogy jópár hete azzal küzdök, hogy kapar, köszörül a torkom, és ha elkezdek köhögni, akkor egyre nagyobb lesz az...
Szárazon félrenyelt proten por okozhat...
Tisztelt Doktornő, 3 napja készítettem a reggelimet, ami zabkása volt fehérje turmix-al. A port nem sikerült megfelelően elkavarnom, melynek eredményeként...
Penész probléma
Tisztelt Doktor Nő! A minap arra lettünk figyelmesek, hogy a konyha bútorunk hátulja teljesen átázott és kicsit penészes. Ezt követően 1 nappal már víz...
Mellkasfájdalom, quantiferon pozitív...
Tisztelt doktornő! 2019-Ben igazolt, nem fertőző tbc-s beteg voltam. Pár hónapnyi gyógyszeres kezelést követően gyógyultnak nyilvanítottak, közben. 1.típusu...