nehézlégzés

Tisztelt Doktornő! 4 hónappal ezelőtt átestem egy atípusos tüdőgyulladáson. Nagyon nehezen gyógyultam fel belőle kb. durván 2 hónap kellett hozzá. Nagyon sokáig tartott az az időszak amikor a legkisebb mozgásra sétára is fulladás, nehézlégzés kínzott szapora szívveréssel. Felépültem de egy állandó 37, 2-37, 4 hőemelkedés maradt vissza illetve állandó éjszakai verejtékezés. Szilveszterkor csúnyán megfáztam ami azzal járt, hogy úgy egy hétig enyhe lázam volt, megfázásos tünetek, orrnyálkahártya vérzés és fájdalom. Állandóan vércsíkok voltak minden orrfújásnál és az orromban is mindig megalvadt kisebb mennyiségű vér. Ezeken a tüneteken nagyjából túl vagyok, néha még vérzik az orrnyálkahártyám. Ami visszamaradt, illetve erősödött a megfázásból az az éjszakai erősebb verejtékezés főként a mellkasomon és néha leginkább hideg levegő hatására száraz köhögési rohamaim vannak illetve úgy 3 napja fáj a mellkasom és a legkisebb mozgásra is fulladás, nehézlégzés jelentkezik szapora szívveréssel. Ekkor nagyon kimerültnek érzem magam, pedig nem is csinálok szinte semmit. Ez kínoz már 3 napja ugyanúgy mint mikor a tüdőgyulladásból épültem fel. Akkor a szerológia kétes chlamydia pneumoniae fertőzést mutatott. Az új eredmény egy hét múlva lesz kész. Jelenleg immunerősítő terápián veszek részt (sajátvér terápia + emelt dózisú vitaminkúra) , pontosabban tegnap kezdték el a terápiát rajtam. Az oka, hogy a tüdőgyulladásom óta mintha nem tudnék teljesen meggyógyulni, állandó hőemelkedésem van, minden éjjel verejtékezem és azóta már kétszer fáztam meg nagyon és ez az utóbbi a rosszabb mert ugye itt már olyan fulladásos tüneteim jelentkeztek a legkisebb terhelésre mintha újra tüdőgyulladásom lenne. Magán úton kezeltetem magam persze szerológiát is csináltattam, hogy mi okozhatja ezeket a tüneteket, visszaeséseket. Eredmény még nincs. Ön szerint lehet ebből a megfázásból újra a tüdőmmel probléma? A háziorvosnak már úgymond elege van abból, hogy folyton nyavalyám van. Ön szerint hova fordulhatnék még? A terápiát most kezdtem idő még hat, és az immunerősítő. De jelenleg vagyok beteg újfent a tüdőszerű tünetekkel. Az itteni tüdőgyógyászatra 3-4 hónap míg bejutok és a papíromon az áll, hogy kontroll egy év múlva mert a tüdőgyulladás után ventolint kaptam kicsit rosszabb légzésfunkció miatt. Előre is köszönöm a segítségét, tanácsát. Szilvia

Dr. Hangonyi Csilla válasza visszatérő légúti betegség témában

Kedves Szilvia!

Mindenképpen tüdőgyógyászati vizsgálatot javaslok, mert a lezajlott vírus fertőzés akár aszthma megjelenését is okozhatta, és ez okozhatja az elhúzódó panaszokat. Természetesen az is előfordulhat, hogy mindig a lábadozás idején támadja meg egy újabb kórokozó, ezért egyik betegség éri a másikat. Remélem nem dohányzik, mert az is nehezíti a gyógyulást. A vitaminok, és pihenés mellett a szakember biztosan segítségére lesz.

Üdvözlettel:

Kérdés: 2016. január 12., 12:14 ;Megválaszolva: 2016. január 17., 17:26
Kérdések és válaszok: Légzőszervi megbetegedések
Mellkasröntgen eredménye
Tisztelt Doktornő! A mellkasröntgen elkészült leletén az alábbi diagnózis olvasható: "A tüdők fokozott légtartalmúak, Infrahilarisan jobb...
Spirometria vizsgálat
Tiszteletem Dr. Nő Én ma voltam Spiro vizsgálaton FVC. 97% FEV1: 70% PEF 91% jelenleg 176cm /114kg vagyok. Ön szerint ez milyen eredmény? Sajnos nagyon...
Köpetürítés
Tisztelt Doktor Nő! Olyan kérdéssel fordulnék Önhöz, hogy már elég rég óta minden reggel ilyen kis zselés golyó szerü kis valamiket köhögök...
Low dose CT lelet
Kedves Doktornő, kérem, véleményezné a LDCT leletemet? Van további teendő? Tüneteim: egy ponton enyhe hátfájás, ami ugyanott a mellkasomban is...
Mellkas röntgen
Tisztelt Doktornő! Éves tüdőszűrésen készült tegnap az alábbi lelet, ami miatt most nem vagyok túl nyugodt. Tüdőgyógyászt nem sikerült elérnem...