egy aggódó lány

T. Doktornő. Tegnap írtam Önnek levelet. De kihagytam belőle egy fontos dolgot sajnos, ezért újra leírom. A lényeget már írtam, hogy a bal hilusban tömöttebb rajzolat mutatkozik és amit kihagytam, hogy árnyéktöbblet látható. A korábbi lelethez képest mindkét oldalon csökkent a rajzolat, de a bal hilus tömöttebb és árnyéktöbblet látható. Pontosan így van a papíron. Ezért utaltak CT-re. Kérdőjeles az értágulat, és a nyirokcsomó sarciódózis. Mikor rákérdeztem az orvosra, ő azt mondta, hogy nem hinné hogy ez tumor, de jobb egy CT-vel biztonságban tudni magunkat. A köhögés még meg van, de már gyengébb, mint egy-másfél hónapja, inkább az esti órákban rosszabb. Köszönöm újra megtisztelő és gyors válaszát, sajnos nagyon parázok:). Kellemes Ünnepeket kívánok Önnek és családjának!

Dr. Hangonyi Csilla válasza hílusi árnyéktöbblet témában

Kedves Kérdező!

Újra azt tudom mondani, hogy ne aggódjon! A mellkas röntgen felvételek megítélése változó lehet. A hílusi képletek elkülönítése nem mindig lehetséges a hagyományos röntgen felvételen. A CT pontos leletet ad arról, hogy van-e ott kóros elváltozás?

A leírás alapján, kezelőorvosa sem daganatra gondol, de a szakma szabályai szerint el kell végezni a CT-t a biztos diagnózis kedvéért.

Töltse nyugodtan, békésen az Ünnepeket! Köszönöm a jókívánságait!

Üdvözlettel:

Kérdés: 2015. december 16., 09:41 ;Megválaszolva: 2015. december 16., 21:40
Kérdések és válaszok: Légzőszervi megbetegedések
Mellkasröntgen eredménye
Tisztelt Doktornő! A mellkasröntgen elkészült leletén az alábbi diagnózis olvasható: "A tüdők fokozott légtartalmúak, Infrahilarisan jobb...
Spirometria vizsgálat
Tiszteletem Dr. Nő Én ma voltam Spiro vizsgálaton FVC. 97% FEV1: 70% PEF 91% jelenleg 176cm /114kg vagyok. Ön szerint ez milyen eredmény? Sajnos nagyon...
Köpetürítés
Tisztelt Doktor Nő! Olyan kérdéssel fordulnék Önhöz, hogy már elég rég óta minden reggel ilyen kis zselés golyó szerü kis valamiket köhögök...
Low dose CT lelet
Kedves Doktornő, kérem, véleményezné a LDCT leletemet? Van további teendő? Tüneteim: egy ponton enyhe hátfájás, ami ugyanott a mellkasomban is...
Mellkas röntgen
Tisztelt Doktornő! Éves tüdőszűrésen készült tegnap az alábbi lelet, ami miatt most nem vagyok túl nyugodt. Tüdőgyógyászt nem sikerült elérnem...