tüdőrák?

Kedves Doktornő. December 1. óta járok tüdőgyógyintézetbe vizsgálatra. Öt hét köhögés után mentem el először, akkor mindkét oldalon erősebb rajzolat volt megfigyelhető, a bal oldalon erősebb. Kaptam antibiotikumot. 14-én voltam ellenőrzésen, ahol azt mondták, hogy CT-re kell menni, mert a bal oldal még mindig tömöttebb rajzolatú, de fizikai vizsgálattal nóvum nem észlelhető. A leletnél kérdőjeles az értágulat és a nyirokcsomó sarciodózis. Ön szerint lehet, hogy rákos vagyok? Nagyon félek. Köszönöm. Még ami fura nekem, hogy esténként vannak fulladásos köhögéseim, de vizsgálat alapján asztmás nem vagyok csak allergiás mindenre, ami zöld és por.:) Köszönöm válaszát. Mária

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Hangonyi Csilla válasza sarcoidosis gyanú témában

Kedves Mária!

Ne aggódjon, a sarcoidozis a fiatal felnőtt korban gyakori, jóindulatú betegség. A köhögést okozhatja allergia is. A kivizsgálás része lehet a hörgőtükrözés, ami biztos diagnózist ad. A tüdőrák az Ön esetében nem valószínű.

Üdvözlettel:

Kérdés: 2015. december 15., 10:15; Megválaszolva: 2015. december 15., 21:00
Kérdések és válaszok: Légzőszervi megbetegedések
Általános tüdőszűrő
Általános tűdőröntgenen voltam az eredményem a következő. Bal alsó lebenyben borsónyi árnyék látható. Mi lehet ez? Nagyon megvagyok ilyedve...
Beszorult levegő vagy rándulás?...
Tisztelt Doktornő! Lassan egy hete megbetegedtem, amit az elejétől kezdve köhögés kísér. Körülbelül 2 napja érzek a jobb oldalamban a mellem...
Azbeszt mennyezet beszakadása
Tisztelt Dr. Hangonyi Csilla A mai napon a házunk padlásán szereltem , amikor véletlenül ráléptem a szerkezet egyik gyenge elemére és beszakadt a...
Légzési nehézség
Jó napot! Kissé összetett kérdéssel fordulnék önhöz. A problémám tavaly kezdődött, akkor 2 hónapig tartott, utána abbamaradt és most kezdődött...
Covidos tüdőgyulladás után 3...
November végén gyógyultam 90%-osan Covid okozta tüdőgyulladásból. Már újra focizok heti egyszer, panasz nélkül. A tüdőgyógyászom határozott...