Tüdőgyulladás és vérkép

Tisztelt Doktornő! Több, mint három hete küzdök köhögéssel, a háziorvos kezdetben antibiotikumot írt fel, de a tünetek nem szűntek meg. Lázam nem volt, ezért csak most utalt be mellkas röntgenre és vérvételre. A röntgen kimutatta a tüdőgyulladást viszonylag nagy kiterjedésben, azonban a vérkép nem. A háziorvos pedig megerősítette, hogy ő is azt hallja, amit a röntgenfelvétel kimutatott. Az lenne kérdésem, hogy anélkül is fennállhat a tüdőgyulladás, hogy a vérkép ezt kimutatná? Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Hangonyi Csilla válasza tüdőgyulladás témában

Kedves Kérdező!

A vérkép eredménye függ a kórokozó típusától, (vírus, baktérium) illetve attól, hogy a betegség melyik szakaszában készült, (kezdeti, vagy már a gyógyulás fázisában) .

Előfordulhat, hogy a laborleletek nincsenek teljes összhangban az egyéb vizsgálati eredményekkel. Azt javaslom, szedje be az előírt antibiotikumot, és menjen vissza röntgen kontroll vizsgálatra. Valószínűleg akkor már a röntgen is negatív lesz.

Üdvözlettel:

Kérdés: 2015. november 12., 10:17; Megválaszolva: 2015. november 15., 21:41
Kérdések és válaszok: Légzőszervi megbetegedések
Nem tudom mi lehet ez
Ventolin Evohaler, Tüdőgyulladás
Az ismerősöm Máltán tüdőgyulladást kapott. Korházban ellátták, ahol kapott oxigént is. A kérdés az, hogy Ventolin Evohaler szalbutamol...
Tűdőszűrés
Űdv tisztelt doktor uram /hölgyem! Kérdésem az lenne dolgozgattam kint és eléggé meg izzadtam leöltöztem rövid uljuba elkezdett fájni a hátam és...
Mi az eredmény?
Üdvözlöm! Nagymamámnak áprilisban A típusú tüdőgyulladása volt. A napokban kellett vissza mennie CT-re, viszont csütörtökön megy vissza csak a...
Lelet elemzés
Kedves doktornő! Megírom önnek a radiológia véleményt. Mellkas felvétel, AP/PA A jobb rekesz elmosódott konturú.Felette halvány transparentia...