Tüdőgondozó

Tisztlet doktornő! A mai napon voltam a tüdőgondozóban ahol megszűrtek! az eredményem pedig Pa+jobbfront bas-an mko durva köteges hörgőrajz, job old ujbenyi halvány gócárnyék is hogy az interneten olvasgattam azt irják lehet tüdő daganat is nekem a kezelő orvosom azt mondta kezdeti tüdőgyulladás mi lehet ez? válaszát előre is kösszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Hangonyi Csilla válasza tüdőszűrő lelet témában

Kedves Kérdező!

A basalisan, tehát a tüdő rekeszizomhoz közeli részein látható durva hörgő rajzolat lehet hörghurut, vagy a dohányzás jele. A pici gócárnyéknak nincs feltétlenül jelentősége. Ne aggódjon, a mellkas röntgent 1-2 hónap múlva célszerű megismételni a kis góc további megfigyelésére.

Kérdés: 2015. november 09., 19:53; Megválaszolva: 2015. november 09., 20:39
Kérdések és válaszok: Légzőszervi megbetegedések
Tüdőszűrés visszahivás után
Tisztelt doktornő. Én tegnap írtam önnek a tüdőszűrés visszahivás miatt. Ma sikerült a háziorvosom segítéségével eljutnom egy mellkasröntgenre...
Post-Covid kezelés TB jogviszony...
Üdvözlöm! Az apósomnak kb. 10 éve nincs bejelentett állása. A TB-t nem fizeti maga után. Januárban volt nem igazolt Covidos. Tüneteket...
Mellkas CT
Tisztelt Doktornő! Mellékelten küldök egy mellkas CT leírást,,melyben van tüdőre vonatkozó rész is,amit szeretnék megmagyaráztatni,illetve...
CT vizsgálat értelmezése
Üdvözlöm! 2019ben volt mellmegtartó műtétem.Segítséget szeretnék kérni a CT vizsgálat értelmezéséhez.Nem voltam beteg, vagyis nem éreztem, ...
COPD? Mi várható?
Kedves Doktornő! Egy igen szerencsétlen azbesztterhelés következtében (tört azbesztpala rám zúdult a padlásfeljárón keresztül, munkások...