Mi lesz velem?

Az évi tüdőszürő vizsgálaton az alábbiakat irták le! Pulmok felett: bal rekesz fölött tenyérnyi területen szörcsögés hallható. AP/PA: bo.-on paracard 2 ujjnyi köteges, nem friss bronchopneumoniás el.Hilus magasságában 1 mm-es vaskor köteg, lehet lezajlott embolia maradványa? Mi lehet a bajom tüdőrák van.e.Fromilid és Levoxa 500mg.os gyógyszert írtak le

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Hangonyi Csilla válasza mellkas rtg témában

Kedves Kérdező!

Amennyiben nincs panasza, (láz, köhögés, nehézlégzés, mellkasi fájdalom) valószínűleg régebben lezajlott hörghurut, tüdőgyulladás következtében kialakult maradvány elváltozásról van szó. A hallható szörcsölés lehet kisebb hurut, vagy dohányzás következménye, ami nem utal daganatos elváltozásra. Ilyen esetekben antibiotikus kezelés után kontroll röntgen vizsgálat szükséges, és ha nincs változás, további megfigyelést szoktunk javasolni. Amennyiben a kép nem mutat romlást, maradvány elváltozással állunk szemben. Ha az antibiotikum szedése után eltűnik a röntgenárnyék, egy aktuálisan zajló gyulladásról volt szó, ami meggyógyult.

Üdvözlettel:

Kérdés: 2015. augusztus 17., 14:08; Megválaszolva: 2015. augusztus 23., 11:09
Kérdések és válaszok: Légzőszervi megbetegedések
Mellkas rtg
Tisztelt Doktor/nő! mellkas rtg eredményemről szeretnék érdeklődni.Leírás: mko basalis túlsúllyal fokozott az intertitialis rajzolat. Tünetem nincs.
MELLKAS FELVÉTEL
ÉDESAPÁM ELESETT ÉS MEDENCE TÖRÉSE LETT. A KORHÁZBAN RÖNTGEN ÉS MELLKAS FELVÉTEL KÉSZÜLT, HOGY MEGNÉZZÉK VAN -E ESETLEG MÁSHOL IS TÖRÉS...
Érdeklődés
Tiszteletem! Kérdésem lenne hogy mit jelent a tüdőben bal oldalon a szívcsúcs mellett vaskos kötegárnyék figyelhető meg. Köszönöm szépen
Tüdőröntgen
Tisztelt Doktor/nő! A tüdőrötgenem eredményén ez olvasható: A rekesz kp. állású. Pleurális folyadék nem látszik. Baloldalon a csúcsban 74x45...
Tüdőgyuladás vagy daganat?
A mellkasröntgen felvétele: Jobb rekesz csak részben követhető, felette fibrotikus kötegek láthatók. Jobb hilus alsó pólusánál gyermektenyérnyi...