Mi lehet a baj?

Az évi tüdőszürésen az alábbiakat állapitották meg. AP/PA: bo.-on pacard.2 ujjnyi köteges nem friss bronchopneumoniás elv.Hilus magasságában kb.1 mm-es vaskor köteg, lehet lezajlott embolia maradványa? A fizikai vizsgálaton a Pulmok felett: bal rekesz fölött tenyérnyi területen szörcsögés hallható.Felirtak Fromolid uno, és Levoxa nevü anitbiotikumot. A hátam is fáj de elviselhető.Kérdésem mi lehet a bajom van e tüdőrákom, mi az a vaskor köteg.Évente járok tüdőszürésre ilyen még nem volt velem.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Hangonyi Csilla válasza röntgen elváltozás témában

Kedves Kérdező!

Mellkas röntgen felvételén, olyan gyulladásra utaló jele láthatók, amelyek lehetnek régebben lezajlott folyamat maradványai, de mivel nem kizárt, hogy még mindig zajlik a folyamat, antibiotikumot kapott, hogy az esetleges gyulladás múljon el. Ezután vélhetően kontroll vizsgálat következik majd, és akkor dönthető el, van-e további tennivaló. A leírás alapján daganat nem valószínű.

Üdvözlettel:

Kérdés: 2015. augusztus 14., 07:35; Megválaszolva: 2015. augusztus 17., 22:15
Kérdések és válaszok: Légzőszervi megbetegedések
Sóterápia Covid után
Lelet eredmény
Mellkasröntgen lelet értelmezése
Diszkrét tüdőgyulladás DAB
Légzésnehézség
Tisztelt Doktornő, 7. éve egyáltalán nem dohányzom. 