maradvány?

Tisztelt doktor nö. Márciusban légcsöhurutos megbetegedést diagnosztizáltak,, rozsdabarna, sárgás köpetem volt, igy dolgoztam kb3 hétig betegen hideg helyen. (utolag kiderült lehet tudögyulladás) Antibiotiumot és köptetöt szedtem, teljesen meggyogyultam.betegségem után 2-3 héttel voltam a kötelezö tüdöszürésen (munkahely 7éve) ás visszahivtak 1 honap mulva.Csináltak ujra felvételt. MELLKASFELVÉTELa jobb kp tüdömezöben atelectasiás csikárnyék láthato a középrész környezetében. Az egy honappal ezelötti felvételhez képest keskenyedö.sinusok szabadok, nor középárnyék. vé lST.p.pneumoniam i.s. 37 éves vagyok 4éve nem dohányzo.kérdésem az lenne, h a csikárnyék nem lehet rák? Bár keskenyedo tendenciát mutatott. Mennyi idö mig felszivodik, nem kell aggodjak? Köszönöm elöre is a válaszát.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Hangonyi Csilla válasza Csíkárnyék a mellkas röntgenen. témában

Kedves Kérdező!

Tüdőgyulladás után gyakran látunk fokozatosan felszívódó maradvány elváltozásokat, amik biztosan nem utalnak daganatra. Az is előfordul, hogy egy-egy csíkárnyék véglegesen megmarad. Ezeknek nincs jelentőségük. Ha Ön dohányos volt, mindenképpen javaslom az évenkénti tüdőszűrést.

Üdvözlettel:

Kérdés: 2015. július 21., 22:42; Megválaszolva: 2015. július 24., 16:12
Kérdések és válaszok: Légzőszervi megbetegedések
Sóterápia Covid után
Lelet eredmény
Mellkasröntgen lelet értelmezése
Diszkrét tüdőgyulladás DAB
Légzésnehézség
Tisztelt Doktornő, 7. éve egyáltalán nem dohányzom. 