Vélemény inhalátorról?

Tisztelt Doktornő! Gyermekkorom (7) óta asztmás vagyok, de szerencsére nem jelentkezik olyan erősen a betegség a mindennapokban: az évek alatt csak kétszer volt rohamom, a legszembetűnőbb panasz az a tüdőm sípolása, ha már régen nem használtam gyógyszert. (A röntgenem tiszta, a tüdőkapacitásom száztízen-valahány százalékos.) Eddig csak rohamoldót írt fel a háziorvosom, azt használtam naponta kétszer, viszont elmentem egy szakorvoshoz, aki felvilágosított, hogy az nem arra való, amire használom, ezért felírt nekem egy új gyógyszert: Foster Nexthaler 100, napi 2x1. Utánaolvastam a hatóanyagoknak és úgy általánosságban a kortikoszteroidokról, és kicsit ijesztő amit olvasni lehet, főleg az immunrendszer legyengülése, a természetes immunreakciók "gátlása" illetve depresszió/szorongás/alvászavarok. A kérdésem az lenne Önhöz, hogy vannak-e olyan gyógyszerek asztmára amelyek nem rendelkeznek ilyen és ennyi mellékhatással? Vagy csak ez az egyetlen mód van az asztma tünetmentességének fent tartásáram és felesleges lenne más megoldást kérni a szakorvostól? Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Hangonyi Csilla válasza szteroid tartalmú belégzőszer témában

Kedves Kérdező!

Az aszthma kezelésének alapvető gyógyszere a szteroid, amit belégzőszerben alkalmazva minimális mennyiség jut a szervezetbe. Évtizedeken keresztül, mellékhatás nélkül használják a betegek, kisgyerekkortól-idős korig. Hatásuk megbízható, és az aszthmát tünetmentessé teszi.

Üdvözlettel:

Kérdés: 2015. március 30., 14:06; Megválaszolva: 2015. március 30., 19:41
Kérdések és válaszok: Légzőszervi megbetegedések
Mellkasröntgen lelet értelmezése
Diszkrét tüdőgyulladás DAB
Légzésnehézség
Tisztelt Doktornő, 7. éve egyáltalán nem dohányzom. 
Mellkas rtg!
Azbeszt belégzése 2