Tüdőgyulladás után visszatérhet a betegség?

Tisztelt Doktornő! Egy hónappal ezelőtt tüdőgyulladást diagnosztizáltak nálam, a szükséges antibiotikum és gyulladáscsökkentő gyógyszerek beszedését követően másfél hete a röntgen és a kontroll orvosi vizsgálat is azt mutatta, hogy meggyógyultam, beszűrődés nem volt észlelhető. Ehhez képest most 4-5 napja újra köhögök, jóval kevésbé persze mint korábban, és fáj a mellkasom, közvetlenül a jobb mellem alatt, különösen köhögés, tüsszentés alkalmával szinte elviselhetetlen (a tüdőgyulladás kapcsán a beszűrődés a bal oldalon volt) . Lehet-e ez a tüdőgyulladás utóhatása? ha igen, akkor idővel ez is elmúlik? Köszönöm válaszát előre is:

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza tüdőgyulladás utáni köhögés témában

Kedves Kérdező!

A köhögést okozhatja egy ismétlődő légúti vírus, vagy baktérium fertőzés. A fájdalom a köhögéstől lehet. Ha nem múlik el néhány napon belül, menjen vissza kontrollra orvosához.

Üdvözlettel:

WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2015. február 08., 08:57; Megválaszolva: 2015. február 09., 20:43
Kérdések és válaszok: Légzőszervi megbetegedések
Folyékony szappan belélegzése
mellkasi és hát fájdalom
Mellkas CT
CT lelet értelmezése
Tisztelt Doktornő! Az alábbi CT lelet értelmezésében szeretném a segítségét kérni! Coronária ct- re küldtek és a látótérbe került...
Tüdő CT Dr. HANGONYI...
Kedves Főorvosnő! Az alábbi CT lelet eredményéről érdeklődnék Öntől,/ jó indulatú tüdő daganat,aggódom,-véletlenül vették észre....