• krákogás, váladékképződés

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! 8 éve dohányzom kb naponta 10 szálat szívok el. Egy éve vettem észre, hogy a kilégzés végén sípoló hangot hallok pedig nem vagyok megfázva és nem fáj semmim. Sportolás közben is hamarabb kifulladok. Egész nap krákogom főleg este lefekvéskor, és érzem hogy váladék van a hörgőimben, amit nem mindig tudok felköhögni. Voltam mellkas CT-n, ami negatív lett és voltam légzésfunkciós vizsgálaton eredménye: FEV1: 95%, Fev1/FVC: 80%, a többi érték 100% felett volt. Az lenne a kérdésem, hogy ez lehet COPD, vagy ha nem akkor mi más fordulhat szóba? Mikor fog elmúlni és milyen gyógyszereket kell szednem? Van egy gerincferdülésem, látszik is a bordáimon, a jobb oldaliak be vannak nyomódva lehet esetleg ettől? Szerencsére egy hónapja letettem a cigarettát, azóta nem szívtam. Válaszát előre is köszönöm.

        Dr. Hangonyi Csilla válasza a terhel témában

        Kedves kérdező! A COPD kialakulásához több dohányzással eltöltött év kell, az Ön panaszait okozhatja aszthma, amit természetesen a dohányzás jelentősen ront. Ennek kivizsgálására tüdőgyógyászati kivizsgálás szükséges. Tüdőgyógyásztól kap megfelelő belégzőszereket panaszai megszűntetésére. Üdvôzlettel:


        Kérdés: 2014. november 04., 12:14; Megválaszolva: 2014. november 10., 16:14

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.