Tüdőgyulladás utáni mellkasi fájdalom

Kedves Doktornő/Doktor Úr, Még ez év augusztus 25-én mentem orvoshoz 38 fokos lázzal és köhögéssel. Augmentint 500mg-ot szedtem, de se a lázam nem ment le se a köhögés nem csillapodott. Ezt követően 3 nap után visszamentem a háziorvoshoz, hogy nincs javulás, majd elküldtek röntgenre, ami alapján al oldalt inhomogén góc volt látható. Nem kaptam új gyógyszert. Majd ezt követően mentem hétfőn vissza 11 nap láz után, amikor is beutaltak a tüdőgondozóba és onnan egyből kórházba kerültem kétoldali tüdőgyulladással. 10 napot voltam a kórházban. A záróelentésem alapján: Laborjaiból emlekedett gyulladásos paraméterek emelhetők ki. Vérgázban hypoxia volt látható. Mellkas röntgen felvételen bal felső lebenyi, jobb alsó kp. lebenyi infiltratum volt látható. Atypusos infectiót feltételezve levoffloxacin terápiát indítottunk. Emlelett láztalanná vált, mellkasi szúró fájdalom fokozatosan enyhült. kontroll CRP normalizálódott. Serológiai vizsgálat a feltételezett atypusos infectiót igazolta. Mellkas röntgenen lényeges radiológiai regressziót észleltünk. Alkalmazott terápia volt: Levofloxacin, Retafyllin, Cataflam, Inhal. Berodual Ezt követően visszamentem a háziorvoshoz, de még mindig nem engedett dolgozni. A problémám, hogy igaz hogy enyhült a mellkasi fájdalom, de még mindig fáj ha köhögök, nagyobbat lélegzem, tüsszentek. Mindkét oldalt. Normális ez a fájdalom? Mikor fog elmúlni? Azt mondták, hogy normális és több hét is lehet, de én nagyon aggódom miatta. Lázam tovabbra sincs és már szinte alig köhögök. Tudom valamivel gyorsítani a javulást? Inhalálással esetleg? Hétfőn kell újra visszamennem a háziorvoshoz és újra röntgenre fognak küldeni. Valamint a záró jelentésemben mit jelent a radiológiai regresszió? Köszönettel

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Hangonyi Csilla válasza tüdőgyulladás témában

Kedves Kérdező!

A kétoldali tüdőgyulladás súlyos állapot, a gyógyulás hosszú hetekig tart.Ha nincs láza, a röntgenen regresszió látható, azaz a tüdőgyulladás felszívódik, nincs oka aggodalomra.Pihenjen sokat, igyon sok folyadékot, szedjen C vitamint. Fokozatosan megszűnnek majd a panaszai.

Üdvözlettel:

Kérdés: 2014. szeptember 18., 11:33; Megválaszolva: 2014. szeptember 22., 22:04
Kérdések és válaszok: Légzőszervi megbetegedések
Nem tudom mi lehet ez
Ventolin Evohaler, Tüdőgyulladás
Az ismerősöm Máltán tüdőgyulladást kapott. Korházban ellátták, ahol kapott oxigént is. A kérdés az, hogy Ventolin Evohaler szalbutamol...
Tűdőszűrés
Űdv tisztelt doktor uram /hölgyem! Kérdésem az lenne dolgozgattam kint és eléggé meg izzadtam leöltöztem rövid uljuba elkezdett fájni a hátam és...
Mi az eredmény?
Üdvözlöm! Nagymamámnak áprilisban A típusú tüdőgyulladása volt. A napokban kellett vissza mennie CT-re, viszont csütörtökön megy vissza csak a...
Lelet elemzés
Kedves doktornő! Megírom önnek a radiológia véleményt. Mellkas felvétel, AP/PA A jobb rekesz elmosódott konturú.Felette halvány transparentia...