Véres köhögés

Tiszteletem! Néha elő szokott fordulni, hogy a reggeli futás után (edzőtermi edzés után még nem volt hasonló) valamennyi vér színezi el a köhögésből származó köpetemet. Ez általában nem szokott jelentős lenni, és viszonylag ritkán is fordul elő. Ma viszont szép véres volt az egész. Élénkvörös színű, nem alvadt vér volt. Korábban is előfordult már egy hasonló eset, de akkor nem volt előtte megerőltető edzés. Ennek már több éve, szintén reggel történt. Természetesen kivizsgáltattam magam. Volt röntgenem, tüdőtükrözésem, talán még vérvizsgálatom is. A CT-ben nem vagyok már biztos. Minden negatív lett, semmit se találtak. Az orvos azt gyanította, hogy elpattant valahol egy hajszálér (orr, garat), az onnan származó vér bekerült a légutakba és azt köhögtem fel. Más betegségből adódóan rendszeresen kell járnom kontrollra. Jelenleg félévente van hasi és nyak ultrahangom, illetve mellkas röntgenem. A legutóbbi kb. 2-3 hónapja volt, semmit sem találtak. Nincs nehézlégzésem, asztmáról se tudok, viszont nem vagyok egy túl rendszeres futó (nem mondható, hogy formában lennék) és tényleg csak megerőltető edzések után szokott hasonló előfordulni. A mai véres köhögés meg elég extrém volt, soha nem fordult még elő ilyen intenzív edzés után. A kérdesem nyilván az, hogy mitől lehet ez az egész? Utánanéztem már máshol, de nem gyakori a hasonló probléma, ahogy észrevettem. TBC-t, illetve komolyabb betegségeket szoktak felsorolni, de a rendszeres jelenlegi és múltbéli vizsgálatok miatt ezek szerintem nem jöhetnek szóba. Egyedüli gyógyszer, amit szedek, az magas vérnyomásra van. (Pont olyan, hogy már éppen szedek rá gyógyszert, nem túl magas, ingadozni sem szokott, ahogy észrevettem.) Lehet, hogy tényleg csak elpattan egy hajszélér valahol és bekerül a vér a légutakba? Előre is köszönöm a választ!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Hangonyi Csilla válasza a véres köpet témában

Kedves Kérdező! Lehetséges, hogy erős fizikai terheléskor megemelkedik a vérnyomása, és ezért pattan el egy hajszálér. Mivel a vérzésnek sokféle oka lehet, azt ajánlom, forduljon tüdőgyógyászhoz. Üdvözlettel:

Kérdés: 2014. június 10., 09:53; Megválaszolva: 2014. június 11., 22:23
Kérdések és válaszok: Légzőszervi megbetegedések
Kézfertőtlenítő gél belélegzése
COPD romlás ellen
Égett műanyag belélegzése
Tisztelt Doktornő! Sütés közben odaégett lábos nyele miatt elég erős műanyagszag lett a nappaliban, amit persze próbáltam minél előbb...
CT lelet értelmezés
Tisztelt DR NŐ Sportoló férfi vagyok 15 éves verseny sport múlttal , idén teljesen átszűrettem magam az utolsó a mellkas CT volt itt kaptam...
Nehézlégzés
Tisztelt Doktor Nő! Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy egy jó hete vettem észre, hogy nehezebben kapok levegőt, főleg a mélyebb levegővétel...