Mit jelent a mellkasfelvétel eredményem?

TISZTELT DOKTOR /NŐ/ /ÚR/ Komoly-e a lelet eredménye, van-e okom aggódni? Előre is köszönöm a válaszát. ,, A tüdökben parenchymas árnyék nem látható. Mko. basalisan kissé fokozott az interstitialis rajzolat,, RTG.eredmény. Előzőleg kb. 4 hete megfáztam, köhögtem, s a köhögés estére ill hajnalban drasztikusan erősödik, a felírt gyógyszer ellenére se. Köszönöm és üdvözletem.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Hangonyi Csilla válasza a mellkas rtg témában

Kedves Kérdező! A mellkas röntgen lelet megfelel egy zajló hörghurut képének, emiatt nincs oka aggodalomra. Azonban ha panaszai nem múlnak, forduljon tüdőgyógyászhoz, aki segít a köhögés megszüntetésében. Üdvözlettel:

Kérdés: 2014. május 06., 19:03; Megválaszolva: 2014. május 10., 18:23
Kérdések és válaszok: Légzőszervi megbetegedések
Kézfertőtlenítő gél belélegzése
COPD romlás ellen
Égett műanyag belélegzése
Tisztelt Doktornő! Sütés közben odaégett lábos nyele miatt elég erős műanyagszag lett a nappaliban, amit persze próbáltam minél előbb...
CT lelet értelmezés
Tisztelt DR NŐ Sportoló férfi vagyok 15 éves verseny sport múlttal , idén teljesen átszűrettem magam az utolsó a mellkas CT volt itt kaptam...
Nehézlégzés
Tisztelt Doktor Nő! Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy egy jó hete vettem észre, hogy nehezebben kapok levegőt, főleg a mélyebb levegővétel...