RÁKOS VAGY NEM?

Tisztelt Doktor Nő/Úr! Szeretném a véleményét kérni, mert sehol nem mondanak semmit, mindenhol csak a papirt nyomják az ember kezébe...... Édesapám 65 éves. November óta köhögött, fájt a háta, nem tulajdonított neki jelentőséget. Februárban elment a háziorvoshoz, kapott antibiotikumot.....aztán még háromszor, közben volt mellkas rtg-én, többször is, amelyen egy 3, 5 x 8 cm-es beszűrődés látható a tüdején. ( cm-ben van a papíron, de ezt mindig mm-ben szokták megadni. lehet hogy elírás, vagy valóban ekkora lenne? Jelenleg bronchoscopia vizsgákata volt, melynek eredményét szeretném megosztani Önnel: A jobb hangszalagon a comissura anterior felé eső részén fehér lepedékes szövetszaporulat, lássa gégész. A bifu.... carina kissé szélesebb, a b.o-i szájadékok szabadok. A jobb felső lebenyhörgő carina kiszélesedett a jobb felső valamennyi szájadéka dudorosan infiltrált, innen excizió és kefe biopsia cyt-re, további szájadékok szabadok. A bifurcatios carina kiszélesedése miatt v s onk inop. CT függő, amennyiben a CT subcarinalis nycs-t ir le, azok verifikálása szükséges. CT vizsgálat a jövő héten lesz. Türelmetlenül, de hálásan várom válaszát Üdvözlettel Bea

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Hangonyi Csilla válasza a bronchoscopia témában

Kedves Bea! A leletek alapján, valóban felmerül daganatos megbetegedés, ennek tisztázására végzik a vizsgálatokat. Sajnos ennél többet csak a vizsgálati leletek birtokában lehet tudni majd. Üdvözlettel:

Kérdés: 2014. április 15., 17:42; Megválaszolva: 2014. április 18., 21:45
Kérdések és válaszok: Légzőszervi megbetegedések
Mellkas natív es kontrasztanyagos...
Kedves Doktornő! Februárban és 3 héttel ezelőtt is erős bronchitisem zajlott. A köhögésem 2 kúra antiniotikum után lassan de múlik. Melljas...
Kézfertőtlenítő gél belélegzése
COPD romlás ellen
Égett műanyag belélegzése
Tisztelt Doktornő! Sütés közben odaégett lábos nyele miatt elég erős műanyagszag lett a nappaliban, amit persze próbáltam minél előbb...
CT lelet értelmezés
Tisztelt DR NŐ Sportoló férfi vagyok 15 éves verseny sport múlttal , idén teljesen átszűrettem magam az utolsó a mellkas CT volt itt kaptam...