Lehet, hogy tüdőgyulladásom van?

Tisztelt Doktor Úr / Kedves Doktor Nő! 1 - 2 hete már kezdtem érezni, hogy megfogok fázni, mivel eléggé fáradékony lettem és kezdett kaparni a torkom. Aztán 01.14. körül kezdett rajtam igazán kijönni a nátha. Egy tipikus megfázásnak mondható tünetekkel jelentkezett, fáradékonyság, torokfájás, fejfájás, köhögés, szédülés. Azonban másnap még több tünet jelentkezett. Ezek közül a mellkasi és a hát körüli fájdalmat vettem észre leghamarabb. Amikor nyugalmi állapotban veszem a levegőt akkor nem fáj a hátam, viszont ha sok levegőt kifújok és hirtelen belélegzek akkor a hátam elkezd fájni a levegővétel erejéig. Továbbá amikor köhögök akkor is fáj a hátam, de még a mellkasom is, főleg a szívem alatt. Bár van amikor a Mellkasom sok területén és főleg a szívemnél érzek szúró érzést, bár ez nem tart sokáig. (Kb. 5 - 10 másodperc) Aztán ahogy telt az idő végül elszórtan a végtagjaimban is megjelent a fájdalom. (Láb, kar) A hátam egyébként most már levegővétel nélkül és köhögés nélkül is fáj, de csak nagyon kicsit. (Tehát épphogy érzem) Sőt, van amikor kihúzom magam teljesen akkor is jelentkezik a fájdalom. Voltam a háziorvosomnál azt mondta nem vesz észre arra utaló jelet, hogy tüdőgyulladás lenne. Felírt nekem egy "Augmentin DUO 875" nevezetű gyógyszert, hogy szedjem. Eléggé pánikolós típus vagyok szóval most nem tudom mit tegyek. Ha szedem ezt a fajta gyógyszert, akkor elmúlik a mellkasi és a hátfájásom vagy inkább menjek be kivizsgáltatni magamat a kórházba? Köszönöm a választ előre is!

WEBBeteg szakértő válasza légúti panaszok témában

Kedves Kérdező!

Innen a távolból, online nem tudom megjósolni, hogy elmúlik-e a fájdalom. Háziorvosa a panaszai és a vizsgálata alapján ezt a terápiát tartotta szükségesnek a gyógyuláshoz, ezért érdemes lenne az utasításait betartani.

Általában egy betegség során a szokásos eljárás a következő: a beteg beszedi a gyógyszert, amennyiben állapota nem javul vagy rosszabbodik ismételten felkeresi háziorvosát, vagy az ügyelethez, sürgősségi osztályhoz fordul.

Mielőbbi gyógyulást kívánok!

WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2013. január 18., 00:57 ;Megválaszolva: 2013. január 19., 14:48
Kérdések és válaszok: Légzőszervi megbetegedések
meddig szedjem a gyógyszert?
Tisztelt Doktorúr/nő! 2 hónppal ezelőtti megfázásom óta enyhe nehézlégzéssel küszködök. Eleinte főleg reggelenként erős ugató száraz...
Mellkasröntgen eredménye
Tisztelt Doktornő! A mellkasröntgen elkészült leletén az alábbi diagnózis olvasható: "A tüdők fokozott légtartalmúak, Infrahilarisan jobb...
Spirometria vizsgálat
Tiszteletem Dr. Nő Én ma voltam Spiro vizsgálaton FVC. 97% FEV1: 70% PEF 91% jelenleg 176cm /114kg vagyok. Ön szerint ez milyen eredmény? Sajnos nagyon...
Köpetürítés
Tisztelt Doktor Nő! Olyan kérdéssel fordulnék Önhöz, hogy már elég rég óta minden reggel ilyen kis zselés golyó szerü kis valamiket köhögök...
Low dose CT lelet
Kedves Doktornő, kérem, véleményezné a LDCT leletemet? Van további teendő? Tüneteim: egy ponton enyhe hátfájás, ami ugyanott a mellkasomban is...