Mi lehet a problema?

Tisztelt Doktorur/Doktornö! Milyen hatassal lehet a keringesre az, ha a tüdökapacitasom par honapja 62% volt, az 1 masodperc alatti teljesitmeny pedig 32%? Asztmas beteg vagyok, szerencsere azonnal kaptam megfelelö gyogyszereket (Foster, Spiriva) es 2 honap alatt javult is a helyzet 10-10%ot. Fulladassal nincs problemam, ami nekem rendellenesnek tünik az hogy ha esetleg köhögök vagy nevetek egy nagyot akkor szaraz a "köhöges" vagy nem is tudom minek nevezzem. A legnagyobb problemam a bizonytalansagerzes szedülessel, esetenkent ajulaserzessel, vannak napszakok amikor a mozgaskoordinaciom nem az igazi (föleg ha faradt vagyok) . Mivel a vernyomasom es a pulzusom rendszeresen merve is tökeletes, verkepem is jo, EKG is, sziv ultrahang is, hasi UH is, igy arra lyukadtunk ki hogy idegi alapon van a dolog. Igazabol szorongo tipus vagyok, de leginkabb azota miota ezek a tüneteim jelentkeztek. Van olyan hogy fel napig teljesen jo minden, van amikor egesz nap nyomott vagyok a leirt panaszokkal együtt... Nagyon sokszor elöfordul, hogy leteszek valamit egy helyre, es 2 perc mulva mar nem tudom hogy hol van, rengeteg dolgot elfelejtek (bar utobbi jellemzö volt ram eddig is) . Mikor az ajulaserzesek vannak, gyakran erzek 1-1 bizsergest a kisagy resznel. Amikor enyhebb ez a tünet akkor leginkabb ugy tudnam leirni hogy "döleserzes" (persze 10 honapja miota van ez a problemam egyszer sem volt pelda ra h eldöljek) . Azt megfigyeltem hogy egyertelmüen akkor a legrosszabb, ha egyhelyben allok. Ön javasolja mas vizsgalatok elvegzeset, vagy ugy gondolja elegendö volt ahhoz, hogy kizarhassuk a szervi okot? Az en koromban nem tudom veszelyeztetett-e a kisagy nem megfelelö müködese. Valaszat köszönöm, szep napot kivanok! Karesz

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Lajtos Melinda válasza asztma témában

Tisztelt Kérdező!

Ha asztmájára megfelelően beállított inhalációs gyógyszerei vannak, melynek hatására már a légzésfunkciós eredményei is javulnak, akkor az nem okozhatja a panaszait. A panaszai hátterében keringési elégtelenség, vagy valami neurológiai eltérés állhat, így érdemes lenne még egy teljes kardiológiai kivizsgálás, terhelése EKG, nyaki ultrahang, nyaki erek vizsgálata, koponya CT, a szédüléses panaszok esetén fül-orr-gégészeti vizsgálat is szükséges, ha pedig szervi okot nem találnak, akkor pedig a "szorongása" miatt javasolt pszichiátriai szakvizsgálat is.

Dr. Lajtos Melinda
Dr. Lajtos Melinda pulmonológus szakorvos jelölt
Kérdés: 2012. október 17., 22:25; Megválaszolva: 2012. október 20., 21:33
Kérdések és válaszok: Légzőszervi megbetegedések
sópipa
Azt szeretném megkérdezni, hogy 6 é es oxigénhiányos fiúval jogy tudnél sópipazni, nem sziv vagy fúj erőteljesen, asztmás, bébihalleren át kapja! ...
asztmás lettem
Asztmás lettem.Házipor allergiát állapítottak meg, egyéb más mellett. Asztalos vállalkozó vagyok. Az orvos nem mondta, hogy nem dolgozhatok tovább a...
Nem allergiás asztma
Tíz éve asztmás vagyok. Nem állapítottak meg semmilyen allergiát, csak a légzésfunkcióm rossz. Sajnos nem bírok un. szippantós gyógyszereket...
Asztma lehet
azt szeretnem tudni hogy tegnap este az agybabujasutan hirtelen ugyereztem nemkapok levegot, a swzivem szaporan dobogott, kezem labon reszketett, legszomjam...
A kislányom asztmás, de lehet, hogy...
Tisztelt Doktornő! Kislányom 1 hónap múlve lesz 3 éves. Tavaly november óta többször volt bronchitise, köptetőt és általában hörgőtágítót...