NSI érték

Kedves Doktor Úr/Nő! Nőgyógyász onkológusom küldött el teljes vizelet és vérkép vizsgálatra. NSI értékem 12, 5-ös optimális határ felett volt, 12, 8-as értékkel. A doktor azt mondta, ez nem feltűnő érték, nem kell vele foglalkoznom. Bár elmondta, hogy ez egy tumormarker mutató, kissejtes tüdőráké. Kérdeztem, kell-e további vizsgálatokra mennem, hogy bizonyosodjon, nincs probléma. Ő azt mondta nem kell. A vérvétel idején tudomásom szerint nem voltam beteg. Ön szerint kellene kérnem még egy vérvizsgálatot? Esetleg tüdőszűrést? Annak ellenére hogy az orvosom nem tanácsolta? Aggódom, mivel édesapámnál nem rég diagnosztizáltak epeuti daganatot, így nem terhelhetem a családomat még azzal, hogy én is beteg legyek! Kérem segítsen! Köszönöm!

Dr. Kardos Tamás válasza tumormarker témában

Ez az érték a referencia tartomány felett csak nagyon kevéssel van. Nem specifikus, mint tumormarker, akár gyulladásban is emelkedett lehet. Tekintettel arra, hogy évente javasolt tüdőszűrő, megnyugtatásképpen csináltathat egyet, de nem valószínű, hogy tüdődaganat állna a hátterében.

Kérdés: 2012. október 08., 09:47; Megválaszolva: 2012. október 09., 18:25
Kérdések és válaszok: Légzőszervi megbetegedések
Mik azok a nodulusok? És miért vannak...
Tisztelt Doktornő! Körülbelül 2 éve köhögök (kifejezetten hurutosan,némi felköhögött váladékkal) -időnként jobban, időnként kevésbé....
Légzési probléma
Tisztelt Doktornő! 1-2 éve észrevettem, hogy leginkább reggelente ébredés után, mély levegővétel végén a mellkasomba lent, bal-közép tájékon...
Légszomj jelentkezése
Szép napot! Viszonylag gyakran van légszomjam, de csak mostanában vettem észre, hogy egyhelyben állás vagy ülés közben jelentkezik. Ha mozogni...
Állandó légszomj
Üdvözlöm! Olyan problémám lenne, hogy kb. lassan 2,5 hete nem tudok mély levegőt venni, folyamatos légszomjjal küzdök egész nap. 98' óta...
Mellkas rtg lelet
Tisztelt Doktornő! Basalioma+laphámrák arcról való eltávolítás után, elküldtek mellkas röntgenre, mivel a szövettan rossz indulatú kategóriába...