• Öröklődhet?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        A barátom 16 éves Lehetséges az hogy kevesebb az oxigén a vérébe mint másnak? van ilyen? és ez öröklődhet? és ez milyen tünetekkel jár? mert nekem már panaszkodott hogy nem jól érzi magát.

        WEBBeteg szakértő válasza a oxigénhiány témában

        Ha vérvizsgálatból megállapítják, hogy kevés az oxigén, azaz a parciális oxigénnyomás (PaO2) 60 Hgmm alatt van, akkor azt hypoxiának, oxigén hiányos légzési elégtelenségnek nevezik, melynek hátterében számos ok állhat, úgy, mint tüdőgyulladás, tüdőfibrosis, sarcoidosis, embolia, szívbetegség, COPD, asztma, mellkasi folyadék, mellkasi deformitások, bordatörés, légmell. Az oxigénhiányos állapotnak a tünetei: nehézlégzés, zavartság, ítélőképesség elvesztése, nyugtalanság, heves szívverés, alacsony vérnyomás, az ajak és a kéz ujjainak elkékülése. A családban előforduló szív-, és tüdőbetegség tisztázása esetén lehet megmondani, hogy öröklődhet-e valamelyik. Fiatalkorban azonban nagyon ritkán fordul elő hypoxiás állapot, akkor már valamilyen súlyos betegség állhat a hátterében, melyet minél hamarabb ki kell vizsgálni és kezelni kell.


        WEBBeteg szerkesztőség
        Itt kérdezhet

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2012. szeptember 14., 18:44; Megválaszolva: 2012. szeptember 16., 18:23

      • Kérdések és válaszok a témakörben: