Fojtogatás

Tisztelt Doktornő! Remélem tud segíteni valászt kapni! Köszönöm előre is! Sajnos egy elég kellemetlen élményen vagyok túl.. egy fojtogatásos traumán. Szerencsére egyéb nem történt, de perceken keresztül fojtogattak, mintha pár másodpercre elvesztettem volna az eszmnéletemet is. Ennek egyrészt a nyakamon maradt nyoma, másrészt az arcomon jelentek meg nem sokkal utána apró tűszúrás-szerű pöttyök foltok, elég sűrűn, és elég ijesztő. Az lenne a kérdésem, hogy ez mitől lehet? Oxigénhiányos állapot? Sajnos fogalmam sincs mi áll fenn egy ilyen helyzetben, mi okozhatja ezeket a nyomokat az arcomon illetve mindennek milyen következményei lehetnek mindennek? Nagyon köszönöm előre is segítségét!

Dr. Ujj Zsófia Ágnes válasza oxigénhiány témában

Kedves Kérdező! Igen oxigén hiánya és/vagy a kicsi erek elpattannak. Megfelelő idejű fojtogatás (nem tudni, mennyi idő kell ehhez) a légcső elzáródása miatt fulladásos halálhoz, a nyaki artériák elnyomása révén az agyban oxigén hiányához és akár maradandó agyi károsodáshoz vezethet. Nem tudom mi okból történt, fojtogatás, de nem ismétlődhet meg. Ha szükséges kérjen segítséget!

Megválaszolva: 2017. november 09.

Kérdések és válaszok: Hematológiai megbetegedések

Lehetek oxigénhiányos?
Kedves Doktornő! 19 éves lány vagyok, és azt szeretném kérdezni, hogy ha születésemkor (1x nyakra tekeredett köldökzsinór miatt) éleszteni kellett, maszkos...
Öröklődhet?
A barátom 16 éves Lehetséges az, hogy kevesebb az oxigén a vérébe, mint másnak? van ilyen? és ez öröklődhet? és ez milyen tünetekkel jár? mert nekem már...
Oxigénhiány?
Tisztel Doktor Nő/Úr! Húgom 2 petéjű ikergyermekeit 8 hónaposan szülte meg. Egészségesen, komplikációk nélkül 10 perc különbséggel. A kislány 2400 grammal,...
2 éves gyermek itp
Nyirokcsomó duzzanat, Hőemelkedés...
Emelkedett Anti-streptolizin O