fojtogatás

Tisztelt Doktornő! Remélem tud segíteni valászt kapni! Köszönöm előre is! Sajnos egy elég kellemetlen élményen vagyok túl... egy fojtogatásos traumán. Szerencsére egyéb nem történt, de perceken keresztül fojtogattak, mintha pár másodpercre elvesztettem volna az eszmnéletemet is. Ennek egyrészt a nyakamon maradt nyoma, másrészt az arcomon jelentek meg nem sokkal utána apró tűszúrás-szerű pöttyök foltok, elég sűrűn, és elég ijesztő. Az lenne a kérdésem hogy ez mitől lehet? Oxigénhiányos állapot? Sajnos fogalmam sincs mi áll fenn egy ilyen helyzetben, mi okozhatja ezeket a nyomokat az arcomon illetve mindennek milyen következményei lehetnek mindennek? Nagyon köszönöm előre is segítségét!

Dr. Ujj Zsófia Ágnes válasza oxigénhiány témában

Kedves Kérdező!

Igen oxigén hiánya és/vagy a kicsi erek elpattannak. Megfelelő idejű fojtogatás (nem tudni mennyi idő kell ehhez) a légcső elzáródása miatt fulladásos halálhoz, a nyaki artériák elnyomása révén az agyban oxigén hiányához és akár maradandó agyi károsodáshoz vezethet. Nem tudom mi okból történt, fojtogatás, de nem ismétlődhet meg. Ha szükséges kérjen segítséget!

Kérdés: 2017. november 09., 20:33 ;Megválaszolva: 2017. november 09., 20:45
Kérdések és válaszok: Hematológiai megbetegedések
Heterozygota
Vérkép elemzés
Vas,ferritin
Kék folt a lábszáron
Magvas vvt