csecsemőmirigy

Tisztelt Doktor! Egy olyan kérdésem lenne Önhoz, hogy voltam CT-n és a leletem van egy 20mm atmérűjű csecsemőmirigy, 21 évesen az normális még az hogy ott van? Illetve, ha tüsszentek, néha enyhe szúró fájdalom van, vagy ennek ahhoz semmi köze, és bordák közötti izületek elmeszedése okozza, csak nem mozogtam mostanában eleget az okozhatja, vagy a csecsemőmirigy? milyen panaszok esetén aggódjak? egyébként semmilyen légzési nehézségem nincs , és nem is tudtam, hogy létezik, csak utánna olvastam, és sok rosszat olvastam, és csak szeretnék megnyugodni. Köszönöm előre válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szanyi Andrea válasza a csecsemőmirigy témában

A csecsemőmirigy felnőtt korra általában elsorvad, de ha mégsem, akkor CT-vel felnőtt korban is kimutatható.Az esetek többségében nem okoz panaszt a jelenléte, de a fennmaradása összefüggésben lehet bizonyos autoimmun betegségekkel. A panasza nincs ezzel összefüggésben.

Kérdés: 2021. január 10., 17:51; Megválaszolva: 2021. január 11., 21:59
Kérdések és válaszok: Képalkotó diagnosztika
Mennyire jelentett veszélyt a kapott...
Csípő mr vizsgálat
Húgycső, húgyhólyag vizsgálata...
Valyon szükséges lehet a...
Daganat gyanú?