• "THYMUS"

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Évek óta fennálló panaszaim okainak feltárása céljából mellkas CT-re küldtek. A leletben ez szerepel: "A thymus mérsékelten biconcav alakú, szerkezete kissé inhomogén, nem teljesen zsír denzitású (nem teljes zsíros involutio)". Ez mit jelent, illetve ez a megállapítás kezelhető-e bármiféle kiindulásként valamilyen irányban? (Egyéb eltérést a lelet nem jelez annak kivételével, hogy "a máj bal lebeny alaki deformitást mutat, az epigastriumon átnyúlva eléri a lép laterális szélét") Válaszukat köszönöm.

        WEBBeteg szakértő válasza a csecsemőmirigy témában

        Tisztelt Kérdező!

        Az életkor előreheldtával a csecsemőmirgy (thymus) mérete lecsökken és zsírosan átalakul. Ennek lezajlása nagy egyéni variációkat mutat. Önmagában a lelet még nem jelent betegséget. a nagyobb bal lebenye a májnak nem probléma. A mellkasi CT képeket és a panaszokat együtt értékelve lehet megmondani a következő lépést. Keressen fel mellkassebészeti szakrendelést, ahol a CT-t áttekintve fogják a tünetekkel együtt megmondani, hogy kell-e további kivizsgálás.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-02-21 10:49:12; Megválaszolva: 2010. február 21., 10:49

      • Kérdések és válaszok a témakörben: