• Ct lelet èrtelmezèse

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Amennyiben talàltak a momnàl ct-n 6 cm ès hipodenst mennyire veszèlyes ès van e esèly a gyògyulasra.Sz S, 3103.1979 2019. 07. 07. vizsgálat A has: A máj jelentős diffúz hipodense. A IVa májszegmensben a IVa után a 6,0 cm átmérőjű pszichés, perifériás korai artériás és portális vénás hiperdenzus és a középső hipodenzianyomások bizonyították a falciform ligamentet. Következő fókusztörés. Ezen túlmenően a gyulladásos májbetegség Az epehólyag, a hasnyálmirigy, a lép, a mellékvese mirigyek láthatatlan megjelenése A jobb celiac nyirokcsomó átmérője 10 mm. Nem gyanús paraaortikus vagy parailiac limfadenopátia. Nincs ascita Nincs a prosztata megnagyobbodása. Láthatatlan húgyhólyag. Feltűnő gyomor-bélrendszeri struktúrák Nincs gyanús gyomorcentrum bizonyítéka. Nincs csigolyatömörítési törés. a föld nem jelenik meg. Az intra- vagy extrahepatikus epevezetékek dilatációja nem történt. A jobb oldali acarcinosis többszörös, plakkszerű, pleuralis elváltozásokkal és mérsékelt dorsalis pleurális effúzióval történő felmérése. A nyirokcsomó számára nagy szoba igény. További nyirokcsomó szálak kimutatása az elülső mediastinumban. A máj bal lebenyében lévő nagy gyanús károsodás dokumentációja, nincs kimutatás a csontmetasztázisra. Javasoljuk egy onkológiai vizsgálatot az elülső mediastinumban, a növekvő aorta előtt, esetleg tisztelettel, Dr med. Patrick Luckey

        Dr. Laki András válasza a CT lelet témában

        Tisztelt Kérdező! A kérdésben leírt CT lelet sok hibát, magyarul nem értelmezhető kifejezést tartalmaz. Valószínűnek tartom, hogy egy automata fordító programmal készült, ezért nem tudom megállapítani, hogy mi pontosan a lelet értelme. Javaslom, hogy az eredeti lelettel mielőbb keresse fel a kezelőorvosát!


        Kérdés: 2019. május 14., 16:31; Megválaszolva: 2019. május 28., 20:33

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.