Májelváltozás?

Üdvözlöm! Augusztusban voltam hasi UH vizsgálaton.Eredmény: Pancreas diffúzan finoman inhomogén, echogenitása kissé fokozott, nem látszik szélesebbnek, körülírt echoeltérést nem mutat.Hasi aortaszabályos, paraaorticus régió szabad.Hepar diffúzan mérsékelten inhomogén, echogenitása kissé fokozott, állományában körülírt kóros képlet, echoeltérés nem igazolódott.Cholecysta lumenében 5-6mm-s polypusnak imponáló echodús képlet van.Vél.: Polypus cholecystae, diffúz májelváltozás UH követés javasolt. Carcinofóbiámmiatt eltávolították 2 hete az epehólyagomat, szövettan szerint koleszterin polip volt, idült gyulladással. Kérdezném, hogy ez a diffúz májelváltozás mit jelent, mennyire veszélyes/ esetleg lehet belőle rák? vagy valami más? / mitől lehet, mert nem iszom, nem dohányzom? Mit tehetnék, hogy helyrejöjjön? Mikor menjek kontrollra? Egyáltalán foglalkozzak vele? Voltam most laboron a műtét miatt, nem volt eltérésem! Köszönöm!

Dr. Plósz János válasza máj eltérés témában

A máj leírt eltérése általában fokozott zsír-raktározásra utalhat. Javaslom, tartson zsír és kalóriaszegény diétát, mozogjon rendszeresen, intenzíven. Évente hasi ultrahang kontroll bőven elegendő, rosszindulatú folyamat kialakulása ez alapján egyáltalán nem várható.

Kérdés: 2015. december 10., 14:53 ;Megválaszolva: 2015. december 13., 11:41
Kérdések és válaszok: Képalkotó diagnosztika
MR vizsgálat értékelése
Kedves Doktornő/Doktorúr, Kéz,láb,arc biszergés zsibbadás miatt jártam MR vizsgálaton. Legyen kedves segíteni az MR kiértékelésében illetce...
Sella MR kontrasztanyag nélkül
2 CT vizsgálat után megalapozott...
Koponya mr vizsgálat
Tisztelt Doktor úr! Érdeklődni szeretnék, hogy Magyarországon létezik e álló Mr gép, illetve lehetséges e koponya Mr vizsgálatot nem hanyatt fekve...
Röntgensugár-terhelés
Tisztelt Doktor Úrhölgy/Úr! Fiúgyermekem 15 éves. Május végén röntgenfelvételt készítettek a farokcsontjáról, h van-e egy korábbi...