orrgyök repedés?

Tisztelt Webdoktor! Szeretném ha kifejtené a diagnózis eredményét, konkrétan a fissura megfelel-e repedésnek? Ha igen, ez kimeríti-e a súlyos testi sértés követeményeit, vagyis, hgy 8 napon túl gyógyul? RTG: z orrcsontról készített kétirányú felvételen az orrgyöknél egy fissura látható, de csak a felsõ corticalist érinti, az alsó épnek látszik. Az állcsúcsra centrált felvételen a mandibula mindkét corticalisa jól követhetõ, fractura nem 8látható. DIAGNOSIS: Fissura ossis nasi

Dr. Bogdán Aurél válasza sérülés témában

Pontos válaszhoz látni kellene a röntgent. Leírása alapján jogilag Ön 8 napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett, mert a fissura, azaz repedés ugyan abba a kategóriába tartozik, mint a törés, annak egy változata. Így ha ez bántalmazásból származik, akkor kimeríti a súlyos testi sértés követelményét.

Kérdés: 2013. január 01., 18:48 ;Megválaszolva: 2013. január 04., 17:27
Kérdések és válaszok: Képalkotó diagnosztika
MR vizsgálat értékelése
Kedves Doktornő/Doktorúr, Kéz,láb,arc biszergés zsibbadás miatt jártam MR vizsgálaton. Legyen kedves segíteni az MR kiértékelésében illetce...
Sella MR kontrasztanyag nélkül
2 CT vizsgálat után megalapozott...
Koponya mr vizsgálat
Tisztelt Doktor úr! Érdeklődni szeretnék, hogy Magyarországon létezik e álló Mr gép, illetve lehetséges e koponya Mr vizsgálatot nem hanyatt fekve...
Röntgensugár-terhelés
Tisztelt Doktor Úrhölgy/Úr! Fiúgyermekem 15 éves. Május végén röntgenfelvételt készítettek a farokcsontjáról, h van-e egy korábbi...